LIFESTYLE

Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς Έλληνας τραγουδιστής

Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς  Έλληνας τραγουδιστής

Εντελώς ξαφνικά έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Παπαδάκης σε ηλικία 77 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Πρόκειται, όπως διαβάζουμε στο Πρώτο ΘΕΜΑ για έναν πολύ σημαντικό τραγουδιστή του λαϊκού ρεπερτορίου που από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και μετά άρχισε χαράσσει τη δική του πορεία στο τραγούδι, με χαρακτηριστική την ερμηνεία της μεγάλης επιτυχίας «Θα τα κάψω τα λεφτά μου»

Γεννημένος στις 17 Μαΐου 1941 στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου Κρήτης, μετακόμισε στην Αθήνα το 1958 και ξεκίνησε την καριέρα του στις 11 Ιουνίου 1960 όταν έκανε την πρώτη του ηχογράφηση στο τραγούδι των Βασίλη Καραπατάκη και Χρήστου Κολοκοτρώνη «Γιαχαμπίμπι τάνι ταλίλι» («Το κορίτσι μου ζηλεύει»). Μαζί με τον επίσης λαϊκό συνθέτη και τραγουδιστή Πάνο Λειβαδάρο κατάφερε να πείσει τον Μπάμπη Τσετίνη, που είχε τον κύριο λόγο και πραγματοποίησε κι εκείνος την πρώτη του ηχογράφηση με το τραγούδι αυτό.

Στη δισκογραφία ο Μάνος Παπαδάκης μπήκε το 1966, με δυο τραγούδια του Βασίλη Βασιλειάδη και Πυθαγόρα, τα «Κατηγορώ, κατηγορώ» και «Πλήγωσέ με». Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70 ηχογράφησε πολλά τραγούδια, με τα περισσότερα να γνωρίζουν τεράστια επιτυχία. Κορυφαία είναι τα «Θα τα κάψω τα λεφτά μου», «Μια δεκάρα», «Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια», «Αναστενάζει ο μπαγλαμάς» και «Αν σε μαλώνει η μάνα σου».

Μάλιστα, στην περίοδο των 45 στροφών τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση δημιουργίες επιτυχημένων συνθετών όπως ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Θόδωρος Δερβενιώτης, ο Μπάμπης Μπακάλης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Βασίλης Βασιλειάδης, ο Γιώργος Μουφλουζέλης. Ακόμη, συνεργάστηκε και με καταξιωμένους στιχουργούς όπως ο Κώστας Βίρβος, ο Πυθαγόρας, ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης, ο Γιάννης Κιούρκας, η Σώτια Τσώτου, ο Ανδρέας Χατζηνικολάου και άλλοι.

Μέχρι και σήμερα, ο Μάνος Παπαδάκης συνέχισε να ασχολείται με το τραγούδι, αλλά παρέμεινε πολύ επιλεκτικός, δίνοντας το «παρών» σπάνια στη δισκογραφία, είτε με προσωπικούς δίσκους, είτε συμμετέχοντας σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top