Στην Βουλή η οριζόντια ψηφοφορία - Τα σενάρια για την έγκριση

Στην Βουλή η οριζόντια ψηφοφορία - Τα σενάρια για την έγκριση

Την Παρασκευή (2/11) θα κατατεθεί ενώπιων της Βουλής το νομοσχέδιο για την οριζόντια ψηφοφορία, ωστόσο οι πιθανότητες που συγκεντρώνει είναι λίγες.

Τα κόμματα έδειξαν τις προθέσεις τους εδώ και μήνες με το τοπίο να είναι ξεκάθαρο ως προς τις προθέσεις τους.

Συγκεκριμένα μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι το νομοσχέδιο για την οριζόντια ψηφοφορία θα απορρίψουν ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ.

ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ όπως ανέφεραν και παλαιότερα ίσως επανεξετάσουν το εν λόγω ζήτημα, αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στον αντίποδα, ΔΗΣΥ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και το Κίνημα Αλληλεγγύη θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης, όπως επίσης και η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου.

Mε τα πιο πάνω δεδομένα, υπέρ του σχεδίου θα ταχθούν 25 από τους 56 βουλευτές ενώ 31 θα τo καταψηφίσουν.

Έκτορας Γεωργίου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η άφιξη της Ολγκίν στην Κύπρο: Χαμηλές προσδοκίες, κρίσιμες επαφές και το αποτύπωμα του περασμένου καλοκαιριού- Σήμερα η συνάντηση με τον Έρχιουρμαν

Η άφιξη της Ολγκίν στην Κύπρο: Χαμηλές προσδοκίες, κρίσιμες επαφές και το αποτύπωμα του περασμένου καλοκαιριού- Σήμερα η συνάντηση με τον Έρχιουρμαν

Η επάνοδος της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στην Κύπρο, σηματοδοτεί έναν ακόμη γύρο διπλωματικής κινητικότητας γύρω από το κυπριακό ζήτημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE