Στην Βουλή η οριζόντια ψηφοφορία - Τα σενάρια για την έγκριση

Στην Βουλή η οριζόντια ψηφοφορία - Τα σενάρια για την έγκριση

Την Παρασκευή (2/11) θα κατατεθεί ενώπιων της Βουλής το νομοσχέδιο για την οριζόντια ψηφοφορία, ωστόσο οι πιθανότητες που συγκεντρώνει είναι λίγες.

Τα κόμματα έδειξαν τις προθέσεις τους εδώ και μήνες με το τοπίο να είναι ξεκάθαρο ως προς τις προθέσεις τους.

Συγκεκριμένα μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι το νομοσχέδιο για την οριζόντια ψηφοφορία θα απορρίψουν ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ.

ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ όπως ανέφεραν και παλαιότερα ίσως επανεξετάσουν το εν λόγω ζήτημα, αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στον αντίποδα, ΔΗΣΥ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και το Κίνημα Αλληλεγγύη θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης, όπως επίσης και η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου.

Mε τα πιο πάνω δεδομένα, υπέρ του σχεδίου θα ταχθούν 25 από τους 56 βουλευτές ενώ 31 θα τo καταψηφίσουν.

Έκτορας Γεωργίου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect