ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody's: Οι συνθήκες πίστωσης παγκοσμίως θα αποδυναμωθούν το 2019

Moody's: Οι συνθήκες πίστωσης παγκοσμίως θα αποδυναμωθούν το 2019

Οι συνθήκες πίστωσης, παγκοσμίως, θα αποδυναμωθούν το 2019, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο Moody’s, καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, το κόστος χρηματοδότησης αυξάνεται, η ρευστότητα συρρικνώνεται και η μεταβλητότητα των αγορών επιστρέφει.

Οι εμπορικοί, πολιτικοί και γεωπολιτικοί κίνδυνοι πιθανότατα θα κλιμακωθούν καθώς επιδεινώνεται η σχέση ΗΠΑ - Κίνας και καθώς η βραδύτερη ανάπτυξη αυξάνει όλο και περισσότερο τις μακροχρόνιες συζητήσεις για παγκοσμιοποίηση και ανισότητα, υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος σε ειδική έκθεση του για τις οικονομικές προοπτικές το 2019 με τίτλο «Οι παγκόσμιες πιστωτικές συνθήκες θα αδυνατίσουν εν μέσω επιβράδυνσης της ανάπτυξης και αύξησης των κινδύνων».

Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι η τεχνολογική πρόοδος και η μετάβαση στον άνθρακα θα παράσχει νέες ευκαιρίες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις θα έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα των εκδοτών χρέους.

Αυτοί οι παράγοντες θα επηρεάσουν τις συνθήκες πίστωσης σε διάφορους τομείς και περιφέρειες, προσθέτει.

Ο οίκος Moody’s αναμένει ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο περίπου 1,9%  το 2019 στις ανεπτυγμένες οικονομίες, από 2,3% το 2018.

Επίσης, αναμένει ότι ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα επιβραδυνθεί περαιτέρω το 2020 λόγω του ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες καταγράφουν ρυθμό ανάπτυξης πάνω από την τάση και αντιμετωπίζουν αυξανόμενη περιορισμούς στην παραγωγική ικανότητα από την απασχόληση.

Επιπλέον, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι οι αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες και οι εμπορικές εντάσεις, οι οποίες περιορίζουν τον επενδυτικό κύκλο, θα συμβάλλουν επίσης στην επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2020.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top