ΚΟΣΜΟΣ

Σύριοι έστησαν επιχείρηση με χαλούμι στην Βρετανία - Χαμός στο Twitter - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σύριοι έστησαν επιχείρηση με χαλούμι στην Βρετανία - Χαμός στο Twitter - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δύο πρόσφυγες από την Συρία, έστησαν επιχείρηση με χαλούμι στην Βρετανία.   

Η Razan, 35 ετών και ο Raghid, 53 ετών, εγκατέλειψαν λόγω πολέμου τη Συρία με τα τρία παιδιά τους το 2012 και άρχισαν να κάνουν το "Squeaky Cheese" που έχει γεύση ακριβώς όπως το χαλούμι στο νέο σπίτι τους, στο West Yorkshire. 

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, η ιδέα για ίδρυση της επιχείρησης, ήρθε όταν έφτασαν στην Βρετανία και έψαχναν τρόφιμα σε ράφια σουπερ μάρκετ, και φαίνεται ότι το κυπριακό χαλούμι που πωλείται σ’ αυτά, τους έκανε εντύπωση. 

Όπως δήλωσε η Razan, «Δεν μπορούσα να βρω χαλούμι στο Χάντερσφιλντ, έτσι σκέφτηκα: γιατί να μην το φτιάξω;». 

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση των δύο προσφύγων, έχει βραβευτεί για τα προϊόντα της.

Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας, οι λάτρεις του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκφράζουν φόβους για την αυξημένη δημοτικότητά του, λόγω του «ανοίγματος» για εξαγωγή του και στην Κίνα.

Φοβούνται ότι θα υπάρξει έλλειψη στην αγορά λόγω της άνευ προηγουμένου ζήτησής του.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας του τυριού από την Κύπρο - αλλά τώρα, ένα άλλο έθνος έχει ερωτευτεί με το μοντέρνο μεσογειακό βασικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.    

Μάλιστα, αρκετοί βρετανοί σχολίασαν το γεγονός στο Twitter και κάποιοι από αυτούς θυμήθηκαν την μεγάλη έλλειψη του αβοκάντο από την Βρετανική αγορά το 2017.

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται ακόμα ότι, από το 2013, οι εξαγωγές χαλούμι αυξήθηκαν από περίπου 6.000 τόνους σε 26.000 τόνους και η Βρετανία είναι αυτή που εισάγει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό έθνος σε περίπου 9.000 τόνους ετησίως. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top