ΔΙΕΘΝΗ

Για θετική δυναμική στη σχέση με Τουρκία, μίλησε ο Πομπέο μετά τη συνάντηση με Τσαβούσογλου

Για θετική δυναμική στη σχέση με Τουρκία, μίλησε ο Πομπέο μετά τη συνάντηση με Τσαβούσογλου

Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις με αιχμή τη συνεχιζόμενη κράτηση Αμερικανών πολιτών στην Τουρκία, η υπόθεση Κασόγκι και η κατάσταση στη Συρία, ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Μάικ Πομπέο και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Σε δηλώσεις του λίγο μετά τη συνάντηση, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης των δημοσιογράφων για σειρά θεμάτων, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε «τη θετική δυναμική στη σχέση (ΗΠΑ – Τουρκίας) μετά την απελευθέρωση του Πάστορα Μπράνσον» και προέτρεψε στο άνοιγμα εκ νέου πρόσθετων διαύλων για την αντιμετώπιση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

«Παραμένουμε βαθιά ανήσυχοι για τη συνεχιζόμενη αδικαιολόγητη κράτηση από μέρους της Τουρκίας, τοπικού προσωπικού της πρεσβείας και Αμερικανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένου και του επιστήμονα της ΝΑΣΑ Σέρκαν Γκόλγκε», είπε ο κ. Πομπέο.

Πρόσθεσε ότι συζήτησαν ακόμη την υπόθεση της δολοφονίας της Τζαμάλ Κασόγκι και «την ανάγκη να εργαστούν από κοινού για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία, τη στήριξη για την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και την επίτευξη μιας διαρκούς και ειρηνικής επίλυσης στη διαμάχη της Συρίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top