Μεταχειρισμένα ρούχα, δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά προτιμούν για δώρα Χριστουγέννων στη Σουηδία

Μεταχειρισμένα ρούχα, δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά προτιμούν για δώρα Χριστουγέννων στη Σουηδία

Για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες στη Σουηδία στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών για δώρα Χριστουγέννων βρίσκονται προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά.

 
Το σουηδικό ινστιτούτο HUI που ερευνά τα τελευταία 31 χρόνια τις επιθυμίες για χριστουγεννιάτικα δώρα, ανέφερε ότι τα πλέον περιζήτητα δώρα για τα φετινά Χριστούγεννα είναι ανακυκλώσιμα προϊόντα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο SVT.
 
Μεταξύ άλλων: Μεταχειρισμένα ενδύματα και ρούχα που είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. "Η αειφόρος κατανάλωση είναι σήμερα σε μεγάλη ζήτηση", τόνισε η αντιπρόεδρος του ινστιτούτου, λμα Χέρνελ στο SVT. Το HUI υπογράμμισε ότι αυτού του είδους η αλλαγή στις επιθυμίες για χριστουγεννιάτικα δώρα ακτινοβολεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τις αειφόρες εναλλακτικές λύσεις.
 
"Η δύναμη των καταναλωτών, η κλιματική αλλαγή και η περιορισμένη πρόσβαση σε πρώτες ύλες ανάγκασαν μια ολόκληρη βιομηχανία να ξεκινήσει να σκέφτεται πως θα εργαστεί σε ένα πιο κυκλικό σύστημα, όπου τα υλικά των ρούχων μας χρησιμοποιούνται περισσότερες από μια φορά", υπογράμμισε το ινστιτούτο στο δελτίο Τύπου του. Σύμφωνα με την Χέρνελ, τα πλέον περιζήτητα χριστουγεννιάτικα δώρα πάντα αντανακλούν το πνεύμα της εποχής. Για παράδειγμα, τα VR-γυαλιά και οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες ακτινοβολούσαν το ενδιαφέρον προς την ρομποτική και την επαυξημένη πραγματικότητα πριν από λίγα χρόνια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανείπωτη τραγωδία: Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε τροχαίο - «Έσβησε» μοτοσικλετιστής – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του - Βίντεο
Δημοσκόπηση «Καθημερινής»: Οκτώ μήνες πριν την κάλπη - Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν είχαμε σήμερα εκλογές
Τραγωδία στη Λεμεσό: Έπεσε από τον δεύτερο όροφο και βρήκε τραγικό θάνατο 32χρονος - Προσπάθησε να μπει από το παράθυρο στο υπνοδωμάτιο
H Wizz Air στο «T»: Μεγάλη επένδυση στην Κύπρο με νέα δρομολόγια από Λάρνακα και για πρώτη φορά από Πάφο – Τα σχέδια για το μέλλον και ο παράγοντας «πόλεμος»
ΕΡΕΥΝΑ - Χριστούγεννα στην Κύπρο: «Εξαφανίζονται» οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία για διακοπές και ρεβεγιόν – Πού κυμαίνονται οι τιμές
Υπόθεση 102 κιλών ναρκωτικών: Είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές δύο από τους συλληφθέντες - Αφέθηκε ελεύθερος 49χρονος
Οι κατασκευαστές προειδοποιούν: Μην το κάνετε αυτό στο πλυντήριο ρούχων σας αμέσως μετά τη χρήση του

 

 

 

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επανέλαβε το Σάββατο το αίτημά του για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, μετά την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Εξάλλου ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι προγραμματίζεται μια συνάντηση σε μορφή 5+1 πριν από το τέλος του έτους, λέγοντας πως «θα είμαι κι εγώ εκεί».

BEST OF TOTHEMAONLINE