ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζήτημα φύλαξης εικόνων ήγειρε κύπριος Βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο

Ζήτημα φύλαξης εικόνων ήγειρε κύπριος Βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο

Το ζήτημα φύλαξης εικόνων στην Κερύνεια ήγειρε ο Κυριάκος Χατζηγιάννης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη σωστή φύλαξη, συντήρηση και προστασία μεγάλου αριθμού βυζαντινών εικόνων και άλλων θρησκευτικών αντικειμένων στο Κάστρο της κατεχόμενης Κερύνειας μετά από την τουρκική εισβολή του 1974, εξέφρασε ο Βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης, μιλώντας κατά τις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Χατζηγιάννης απηύθυνε έκκληση στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να επιδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, ασκώντας πίεση στην Τουρκία για την επιστροφή αυτών των πολιτιστικών θησαυρών στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους, που είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου.
 
Θέμα της συζήτησης ήταν η συντήρηση, διατήρηση και αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιοχές κρίσεων.
 
 Ο κ. Χατζηγιάννης επεσήμανε ότι η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης αποτελεί πολύτιμο κοινό θησαυρό, ο οποίος περιλαμβάνει την κοινή ιστορία και αξίες μας, που αποτελούν τον πυρήνα του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σημείωσε δε ότι η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι πλήγμα ενάντια στην ταυτότητα, την ιστορία και την παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top