ΔΙΕΘΝΗ

Μηδενίζονται από το 2019 οι δασμοί εισαγωγής αυτοκινήτων από την ΕΕ στην Αίγυπτο

Μηδενίζονται από το 2019 οι δασμοί εισαγωγής αυτοκινήτων από την ΕΕ στην Αίγυπτο

Η Αίγυπτος καταργεί από την 1η Ιανουαρίου του 2019 τους δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων. Το θέμα αυτό αποτέλεσε και ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν εκτεταμένα, στο πλαίσιο της Επιτροπής Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου, που έλαβε χώρα μέσα στο Νοέμβριο στο Κάιρο. Και φυσικά, έχει τύχει πολύ θερμής υποδοχής από τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων στη Χώρα του Νείλου, όπως καταγράφεται σε πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.

 
Το γεγονός της μείωσης των δασμών εκ μέρους της Αιγύπτου για τα εισαγόμενα καινούργια ευρωπαϊκά αυτοκίνητα καταγράφει στο τελευταίο ενημερωτικό του σημείωμα και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, όπου τονίζεται ότι «από την 1η Ιανουαρίου 2019, πρόκειται να μηδενιστούν οι δασμοί για την εισαγωγή αυτοκινήτων από χώρες της ΕΕ, με βάση το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει η Συμφωνία Σύνδεσης των δύο μερών.
 
Σημειώνεται ότι για τις εισαγωγές οχημάτων από την ΕΕ στην Αίγυπτο, η συμφωνία εταιρικής σχέσης των δύο πλευρών προέβλεπε την ετήσια αποκλιμάκωση των δασμών κατά 10% από τις αρχές του 2010 και την ολοσχερή εξάλειψή τους έως το 2019, έτος κατά το οποίο εκπνέει η σχετική 15ετής μεταβατική περίοδος από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας».
 
Οι ειδικοί των εταιρειών πώλησης αυτοκινήτων υποστηρίζουν ότι το νέο αυτό μέτρο θα προσφέρει στους Αιγυπτίους καταναλωτές κατά ένα μικρό ποσοστό φθηνότερα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, ενώ οι μειώσεις των τιμών θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερες στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, το γεγονός της μείωσης της τιμής των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, σε πενήντα μέρες από σήμερα, θα έχει σαν συνέπεια – έστω και περιορισμένα – τη μείωση των τιμών σε όλα τα εισαγόμενα καινούργια αυτοκίνητα στην Αίγυπτο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top