ΚΥΠΡΟΣ: Νέα εκστρατεία της Αστυνομίας – Το πιο συχνό παράπτωμα των οδηγών

ΚΥΠΡΟΣ: Νέα εκστρατεία της Αστυνομίας – Το πιο συχνό παράπτωμα των οδηγών

Στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη και μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης, θα πραγματοποιήσει από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, 2018, εκστρατεία ελέγχου μηχανοκινήτων οχημάτων για οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά τη διάρκεια της οδήγησης).

Σε διεθνές επίπεδο, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, εντάσσεται στους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε οδική τροχαία σύγκρουση, δεδομένου, ότι περιορίζεται δραματικά ο χρόνος αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.

Επίσης, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η οδήγηση με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και ειδικά η προσπάθεια σύνταξης γραπτού μηνύματος, συμβάλλει στο να προσηλώνονται οι οδηγοί στην οθόνη του κινητού και όχι στο δρόμο.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Επίτροπο Σεραφίν - «Η Κύπρος θα κάνει το παν ώστε να υπάρξει πρόοδος στο θέμα του προϋπολογισμού κατά την Προεδρία της»

ΠτΔ σε Επίτροπο Σεραφίν - «Η Κύπρος θα κάνει το παν ώστε να υπάρξει πρόοδος στο θέμα του προϋπολογισμού κατά την Προεδρία της»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό, την Καταπολέμηση της Απάτης και τη Δημόσια Διοίκηση κ. Πιότρ Σεραφίν, στην παρουσία της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θεματα κας Μαριλένας Ραουνά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE