ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άγριο ΚΡΑΞΙΜΟ μετά τα ΑΙΣΧΗ στο Ρίβερ-Μπόκα: «Αργεντινή: Μία χώρα νοητικά άρρωστων»

Άγριο ΚΡΑΞΙΜΟ μετά τα ΑΙΣΧΗ στο Ρίβερ-Μπόκα: «Αργεντινή: Μία χώρα νοητικά άρρωστων»

Ένας συντάκτης της εφημερίδας «OLE» της Αργεντινής γίνεται σκληρός γράφοντας πικρές αλήθειες με αφορμή όσα συνέβησαν το Σάββατο στο «Μονουμεντάλ».

Η ίδια εφημερίδα είχε τίτλο «Παγκόσμια ντροπή» στο σημερινό πρωτοσέλιδό της αναφερόμενη στις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου και οδήγησαν στην αναβολή του δεύτερου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ο δημοσιογράφος Χόρχε Μάριο Τσανσμόντε υπογράφει ένα σκληρό άρθρο υπό τον τίτλο «Είμαστε μια χώρα νοητικά άρρωστων» και κάνει μια αναδρομή σε όσα συνέβησαν χθες, από τη γυναίκα που ζώνει με βεγγαλικά ένα κορίτσι για να περάσει στο γήπεδο μέχρι την επίθεση με πέτρες στο λεωφορείο της Μπόκα Τζούνιορς.

«Είδαμε εικόνες βίας και φρίκης. Εκτός από την επίθεση στο πούλμαν, από τις μάχες των οπαδών με την αστυνομία, βγήκαν στην τηλεόραση και πολλές άλλες εικόνες.

Υπήρξαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες εικόνων με τις ορδές υποστηρικτών της μίας ομάδας να στρέφονται εναντίον αυτών που φορούσαν τη φανέλα της άλλης ομάδας.

Ενήλικες εναντίον παιδιών. Οκτώ εναντίον ενός. Για να χτυπήσουν, να ξυλοκοπήσουν, να γρονθοκοπήσουν αυτούς που αναγνώριζαν ως εκπροσώπους της άλλης πλευράς.

Γενικά μιλάμε για βία, οργανωμένη, υποκινούμενη, που γίνεται ανεκτή, που γεννήθηκε λόγω της κοινωνικής φτώχειας ανάμεσα στις barrabravas και πολιτικούς που τους προστατεύουν και τους προσλαμβάνουν.

Ωστόσο αυτές οι εικόνες που είδαμε, αυτές οι σκηνές βίας, το παιδί που ζώνεται με τα πολεμοφόδια για να μπορέσει κάποιος να τα ρίξει από την εξέδρα, η καταιγίδα με τις πέτρες και τα μπουκάλια στο λεωφορείο, αυτά δεν αφορούν τις συμμορίες των οργανωμένων οπαδών ούτε την οργανωμένη βία. Αυτά είμαστε εμείς.

Είναι έκφραση κατώτερων ανθρώπινων ενστίκτων, σχεδόν συμπεριφορών που αναπτύσσουν τα ζώα, είναι η έκφραση ενός ενστίκτου ότι πρέπει να εξοντώσεις με κάθε τρόπο τον αντίπαλο.

Συνηθίζουμε γενικά να χρησιμοποιούμε τις λέξεις νοητικά άρρωστος ως προσβολή. Αυτός που έχει κάποια ψυχική ασθένεια χρίζει ψυχιατρικής θεραπείας, είναι ένας άνθρωπος άρρωστος στο μυαλό.

Ας δούμε τις συμπεριφορές που είχαμε σε σχέση με αυτό το Ρίβερ – Μπόκα και ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, με πάσα σοβαρότητα και ειλικρίνεια, αν είμαστε νοητικά υγιείς».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top