ΒΟΥΛΗ: Το 2019 η αρχή του τέλους για οδικές… παρανομίες -90 σταθερές και 20 κινητές κάμερες

ΒΟΥΛΗ: Το 2019 η αρχή του τέλους για οδικές… παρανομίες -90 σταθερές και 20 κινητές κάμερες

Η αρχή του τέλους για παρανομίες στους δρόμους της Κύπρου με την τοποθέτηση καμερών σε κύριες οδικές αρτηρίες και όχι μόνο.

Του Στέλιου Στυλιανού

Η (νομοτεχνική) επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου από πλευράς πολιτείας ολοκληρώνεται εντός των ημερών και πριν να αποχαιρετήσουμε το 2018 θα προκηρυχθούν προσφορές.

Βάσει των υπολογισμών τεχνοκρατών, οι πρώτες κάμερες θα τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του 2019, ενώ η όλη διαδικασία εγκατάστασής τους θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2021.

Τα πιο πάνω ειπώθηκαν στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών που συνεδριάζει από το πρωί και στην οποία συμμετέχουν η υπουργός Μεταφορών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου. Η τελευταία μετέφερε και τις πιο πάνω λεπτομέρειες.

Όσο για τον αριθμό των καμερών τροχαίας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός, θα τοποθετηθούν 90 σταθερές και 20 κινητές.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας συζητήθηκε και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στη Λευκωσία, υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός, βάσει τοποθετήσεων της κ. Αναστασιάδου.

Αναφέρθηκε στη βελτίωση των δημόσιων των συγκοινωνιών και του οδικού δικτύου και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων. Είπε ακόμη ότι ο περιμετρικός δρόμος της Λευκωσίας, τα έργα για δημιουργία του οποίου αρχίζουν εντός του 2019 αναμένεται να απαμβλύνει το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Με βάση τα στοιχεία (σε ότι αφορά την υπόθεση «Σάντη»), η Αστυνομία έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην εξέταση της υπόθεσης και βρίσκεται ήδη στον πυρήνα της διερεύνησης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και υπεράνω της διαδικασίας, όπως και κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να στοχοποιείται χωρίς τεκμήρια».

BEST OF TOTHEMAONLINE