Ερχιουρμάν: «Η ε/κ πλευρά απομακρύνθηκε από την ουσία»

Ερχιουρμάν: «Η ε/κ πλευρά απομακρύνθηκε από την ουσία»

Ο Νίκος Αναστασιάδης προσπαθεί να δημιουργήσει χάος και δεν εμμένει στις απόψεις του στο θέμα των αρμοδιοτήτων, είπε ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, προσθέτοντας ότι η ε/κ πλευρά έχει απομακρυνθεί από την ουσία και δεν διευκρινίζει τι ζητεί στο θέμα, για παράδειγμα, του διαμοιρασμού αρμοδιοτήτων.

Σε δηλώσεις στον παράνομο Μπαϊράκ, ο κ. Ερχιουρμάν αναφέρθηκε στη σημερινή τακτική συνάντηση που είχε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι σε αυτή μεταξύ άλλων συζητήθηκε η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

«Θεωρούμε ότι προσπαθεί (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) να κερδίσει χρόνο» είπε ο Τουφάν Ερχιουρμάν, προσθέτοντας ότι με τον Μουσταφά Ακιντζί αναμένουν τα αποτελέσματα των επαφών στο νησί της  Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ, Τζέιν Χολ Λουτ.

«Η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Αναστασιάδη αλλά θεωρούμε ότι με τη στάση του προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και αυτό δημιουργεί εντάσεις», είπε.

Ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί τον ενημέρωσε ακόμα και για τις επαφές του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος εντός και εκτός της Κύπρου σχετικά με το Κυπριακό.

Σχετικά με το θέμα των υδρογονανθράκων είπε ότι ο φυσικός πλούτος του νησιού ανήκει σε όλους τους κατοίκους του και ότι η θέση της ε/κ πλευράς επί του θέματος δημιουργεί εντάσεις.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης την Κυριακή, στο «Τ»: «Η θέση για καταγραφή συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντανά, είναι καταστροφική»

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης την Κυριακή, στο «Τ»: «Η θέση για καταγραφή συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντανά, είναι καταστροφική»

Ο τέως διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης μιλά στο ThemaOnline για το παρόν και το μέλλον του Κυπριακού, στέλνοντας σαφή μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE