ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η Βουλή ζητά διευκρινήσεις από τον Αρχ. Αστυνομίας -Καταγγελία για πλαστό ομόλογο 150 εκατομ.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η Βουλή ζητά διευκρινήσεις από τον Αρχ. Αστυνομίας -Καταγγελία για πλαστό ομόλογο 150 εκατομ.

Σκιές για τον ρόλο της Αστυνομίας Κύπρου σε σχέση με το θέμα της ασφαλιστικής εταιρείας Olympic, έμειναν στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής. Σκιές τις οποίες καλείται να διαλύσει ο Αρχηγός του σώματος, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Του Φάνη Μακρίδη

Ως γνωστόν, η Olympic έβαλε «λουκέτο» τον περασμένο Αύγουστο (2018) αφήνοντας εκτεθειμένους 200.000 οδηγούς οχημάτων (179.000 στη Βουλγαρία και 20.000 στην Κύπρο).

Στην… κεκλεισμένων των θυρών (για τους δημοσιογράφους) συνεδρία της εν λόγω Επιτροπής, η Έφορος Ασφαλίσεων Βικτώρια Νάταρ, ελεγχόταν κατά πόσον η Υπηρεσία της προέβη έγκαιρα σε διαβήματα πριν η Olympic φτάσει σε σημείο να αφήσει εκτεθειμένους τους πελάτες της.

Από την πλευρά της η Νάταρ, φέρεται να έριξε την καυτή πατάτα στα χέρια της Αστυνομίας, καθώς όπως ανέφερε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, από τις 31 Μαΐου έχει καταγγείλει στην Αστυνομία σοβαρότατο ποινικό αδίκημα σε βάρος του Ισπανού ιδιοκτήτη της Olympic, Ντιέγκο Αλόνσο.

Συγκεκριμένα, η κα Νάταρ εξήγησε ότι έκανε καταγγελία σε ανακριτή της Αστυνομίας, επισυνάπτοντας και σχετικά έγγραφα που σύμφωνα με τα λεγόμενά της καταδείκνυαν «εξαπάτηση δημόσιας εποπτικής αρχής» μέσω πλαστού εγγράφου.

Βάσει πάντα των όσων ανέφερε, ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε παρουσιάσει στην Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών ομόλογο 150 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζα της Βραζιλίας, στην προσπάθειά του να πιστοποιήσει ότι η Olympic είχε την οικονομική δυνατότητα να λειτουργήσει με βάση τα ξανοίγματά που είχε κάνει στον κλάδο των ασφαλίσεων. Όπως όμως είπε η κα Νάταρ σε επικοινωνία της με τον εν λόγω τραπεζικό οργανισμό, διαπίστωσε ότι το ομόλογο ήταν προϊόν πλαστογραφίας.

Τα στελέχη της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής μετά από τα όσα ανέφερε η Βικτώρια Νάταρ στη συνεδρία τους την Πέμπτη (29/11) αποφάσισαν να ζητήσουν εξηγήσεις και διευκρινήσεις από τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, για το γεγονός ότι ενώ είχαν καταγγελθεί τα πιο πάνω από τον περασμένο Μάιο, δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να περιοριστεί το έργο του Αλόνσο και να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων αρχών, πριν οδηγήσει σε «λουκέτο» την εταιρεία, αποσύροντας κεφάλαια κι αφήνοντας –ταυτόχρονα- τόσο κόσμο εκτεθειμένο.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, ήδη στάλθηκε σχετική επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, η οποία συντάχθηκε και υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρία Κουλία.

(Ο Αλόνσο, δεξιά στη φωτογραφία)

Να σημειωθεί ότι η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου ήταν κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η Νομική Υπηρεσία είχε εκφράσει ανησυχίες ότι τα όσα θα λέγονταν στο πλαίσιο εξέτασης του θέματος της Olympic, πιθανόν να επηρέαζαν δικαστική υπόθεση σε βάρος της εν λόγ ω εταιρείας που ήδη τροχιοδρομήθηκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top