Στο BBC στις 9 Δεκεμβρίου η τηλεοπτική αναμέτρηση Μέι - Κόρμπιν με θέμα τη συμφωνία Brexit

Στο BBC στις 9 Δεκεμβρίου η τηλεοπτική αναμέτρηση Μέι - Κόρμπιν με θέμα τη συμφωνία Brexit

Το BBC συμφώνησε να φιλοξενήσει μια τηλεοπτική συζήτηση ανάμεσα στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν με θέμα τη συμφωνία Brexit που κατέληξε με την ΕΕ η αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος.

Με tweet του ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανακοίνωσε ότι η Μέι «αποδέχθηκε την προσφορά του BBC να λάβει μέρος στην τηλεοπτική συζήτηση» στις 9 Δεκεμβρίου, δύο μέρες πριν την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία.

«Είμαστε χαρούμενοι που συμφώνησε και ελπίζουμε να έχουμε σύντομα νέα από το κόμμα των Εργατικών», ανέφερε το BBC, σημειώνοντας ότι συζητά επίσης τη μορφή του τηλεοπτικού διαλόγου και με τα δύο κόμματα.

Δύο μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί και το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα απαίτησαν να έχουν ρόλο στην τηλεοπτική συζήτηση.

Η Μέι επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι προσκάλεσε τον Κόρμπιν σε τηλεοπτική συζήτηση, ενώ μέσω της δικής της εκστρατείας να πείσει τους βουλευτές του δικού της κόμματος να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας Λονδίνου - Βρυξελλών για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE