ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα «καρφιά» Άντρου Κυπριανού προς Προεδρικό και Πινδάρου- «Όταν παλινδρομείς και αντιφάσκεις…»

Νέα «καρφιά» Άντρου Κυπριανού προς Προεδρικό και Πινδάρου- «Όταν παλινδρομείς και αντιφάσκεις…»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κάλεσε την Κυριακή 2/12 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να προβληματιστούν ποιος διευκολύνει την Τουρκία και ποιος προσπαθεί να τη δυσκολέψει στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

 

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «το Κυπριακό θα καθορίσει το μέλλον και την προοπτική της χώρας και του λαού μας, τις τύχες των παιδιών και των εγγονιών μας. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας να πάμε στον ΟΗΕ να μεταφέρουμε σκέψεις και απόψεις και να ακούσουμε και από τη δική τους πλευράς».
 
Πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψης, θα δούμε την αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, τον Βοηθό ΓΓ αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επίσης θα έχουμε συναντήσεις με την Κυπριακή παροικία και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής».
 
Ερωτηθείς εάν αναμένει κάτι από τις συναντήσεις που θα έχει στη Νέα Υόρκη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε πως «πέραν από την ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση τίποτε περισσότερο. Εκείνος που διαχειρίζεται το Κυπριακό είναι ο κ. Αναστασιάδης, δεν είμαστε εμείς».
 
Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Αντρος Κυπριανού επανέλαβε ότι «το ΑΚΕΛ έχει αποδείξει πόσο πατριωτικό κόμμα είναι όταν με ανιδιοτέλεια και με πολιτικό κόστος στήριξε την διαδικασία των διαπραγματεύσεων από το 2014 μέχρι το 2017, μέχρι και το Κραν Μοντάνα. Δεν μπορεί να περηφανευτεί για το ίδιο πράγμα ούτε ο κ. Αναστασιάδης ούτε ο κ. Νεοφύτου» είπε.
 
Είπε ακόμα πως «όταν παλινδρομείς και αντιφάσκεις το μόνο που πετυχαίνεις είναι να διευκολύνεις τον άλλο να προωθεί τις θέσεις του και στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοώ την Τουρκία. Ας προβληματιστούν λοιπόν, ποιος είναι εκείνος που διευκολύνει την Τουρκία και ποιος είναι εκείνος που προσπαθεί να τη δυσκολέψει εμμένοντας στις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού όπως έχουν καθοριστεί από διαχρονικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, από τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές δίκαιο και τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση».
 
Αυτή κατέληξε ο Άντρος Κυπριανού «είναι η θέση του ΑΚΕΛ. Ο,τι διαφορετικό λέγεται ή επιχειρείται να λεχθεί από την πλευρά του κ. Αναστασιάδη, το μόνο που απλώς πετυχαίνει είναι να μας κάνει να διερωτόμαστε για το πώς συμπεριφέρονται κάποιοι πολιτικά για να πετύχουν τους στόχους τους, οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top