Προβλήματα σε σχολεία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προβλήματα σε σχολεία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προβλήματα σε σχολεία λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των καταιγίδων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διήμερο, παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα σε σχολικές μονάδες για τα οποία ενημερώθηκε το Υπουργείο Παιδείας από τις Διευθύνσεις των σχολείων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους.

«Στην ουσία, προβλήματα που παρατηρήθηκαν είναι ότι πλημμύρισαν εξωτερικοί χώροι ή εσωτερικοί χώροι, όπως είναι κάποιες αίθουσες διδασκαλίας, κάποια κλειστά γήπεδα, ακόμα και αίθουσες καθηγητικών συλλόγων. Κάποια από αυτά οφείλονται είτε σε κακοτεχνίες, αλλά κάποια άλλα προβλήματα οφείλονται και στο γεγονός ότι ήταν όντως έντονα τα καιρικά φαινόμενα και ίσως ήταν ένας από τους λόγους το ότι παρουσιάστηκαν τέτοια προβλήματα στα σχολεία μας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σωκράτους είπε ότι μέλη της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ πέρα από την πληροφόρηση που συγκέντρωσαν, επισκέφτηκαν κάποια σχολεία και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και άλλες επισκέψεις.



Όπως είπε, του θέματος θα πρέπει να επιληφθούν οι σχολικές εφορείες, οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και γενικά οι αρμόδιοι φορείς.

Ανέφερε, επίσης, ότι στο Παγκύπριο Γυμνάσιο υποχώρησε μικρό μέρος ψευδοτάβανου λόγω των καιρικών φαινομένων.

ΜΕΠΕΥ

Ερωτηθείς για το θέμα της ΜΕΠΕΥ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι έγινε η πρώτη συνάντηση στις 15 Νοεμβρίου και έκτοτε δεν έχουν πάρει οποιαδήποτε άλλη πρόσκληση για να παραστούν σε συνεδρία.

«Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει και ένας χρονικός ορίζοντας που είναι η 31η Δεκεμβρίου για τούτα τα επίμαχα θέματα, ο οποίος είναι πάρα πολύ κοντά, συνεπώς είναι κάτι που μας ανησυχεί, το γεγονός ότι είμαστε ακόμα στην πρώτη συνάντηση και με δεδομένο ότι σήμερα έχουμε 5 Δεκεμβρίου. Ελπίζουμε ο διάλογος να προχωρήσει πιο εντατικά γιατί όντως τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ ασφυκτικά και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μπούμε πάλι σε λογικές του παρελθόντος, δηλαδή να μιλάμε για ένα διάλογο που ουσιαστικά να μην είναι διάλογος. Εμείς θέλουμε ένα διάλογο, ο οποίος να έχει το χρόνο του, να κατατεθούν οι απόψεις, να γίνει συζήτηση. Άρα, να γίνει ουσιαστικός διάλογος και όχι απλώς τυπικά να γίνει ένας διάλογος», κατέληξε.

Μικροπροβλήματα που αντιμετωπίστηκαν αμέσως, προκάλεσαν οι βροχές στην Αγ. Νάπα

Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα στην Αγία Νάπα από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τις πρωινές ώρες την περιοχή της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του και σημειώνει ότι «κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου».

Ο Δήμος Αγίας Νάπας στην ανακοίνωση «διαβεβαιώνει επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί».

Από ΚΥΠΕ

*Οι φωτογραφίες είναι από το Facebook

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE