ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Άμεση κινητοποίηση Αιμιλιανίδου για την 63χρονη που κοιμάται εδώ και 8 μήνες σε καρέκλα του Νοσοκομείου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Άμεση κινητοποίηση Αιμιλιανίδου για την 63χρονη που κοιμάται εδώ και 8 μήνες σε καρέκλα του Νοσοκομείου

Ευαισθητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι αμέσως μετά από δημοσίευμα του ThemaOnline, σε σχέση με την 63χρονη από την Ελλάδα που έδω και οκτώ μήνες κοιμάται σε καρέκλα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, στο πλευρό του γιου της που τραυματίστηκε κρίσιμα στο κεφάλι.

Από την Τρίτη (4/12), που δημοσιοποιήσαμε το θέμα μετά την προβολή που έδωσε συμπολίτισσά μας στο facebook, ξεκίνησαν διαδικασίες για μεταφορά του 40χρονου Ελλαδίτη πίσω στην Ελλάδα, ενώ εξασφαλίστηκε στέγη για τη μητέρα του που κοιμόταν για 8 μήνες σε μια καρέκλα, του νοσοκομείου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ιστοσελίδα μας, από την Τρίτη (4/12), η υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, έδωσε οδηγίες για να διευθετηθεί χώρος διαμονής για την κα. Μαγδαληνή. 

Έτσι, η μητέρα του 40χρονου, που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ενοικιάσει ένα χώρο για να διαμένει προσωρινά , μετά από οκτώ μήνες που παρέμενε υπομονετικά στο πλευρό του γιού της, δεν θα κοιμάται πλέον σε μια καρέκλα σε δωμάτιο νοσοκομείου, αλλά σε ξενοδοχείο, μέχρι ο γιος της να μεταφερθεί στην Ελλάδα, όπου θα συνεχίσει να νοσηλεύεται.

Ταυτόχρονα έγινε μια πρώτη ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, με στόχο να κινηθούν διαδικασίες για τη μεταφορά του άτυχου 40χρονου στην Ελλάδα, μέσω ειδικού πτητικού μέσου.

Πάντως, οφείλουμε να σημειώσουμε και την ανταπόκριση των απλών πολιτών, αφού αρκετοί αναγνώστες του ThemaOnline, επικοινώνησαν με την ιστοσελίδα μας για να δηλώσουν την προθυμία τους να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Ο άτυχος 40χρονος, έφθασε στο νησί με σκοπό να εργαστεί, αλλά στις 8 Απριλίου 2018, εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος σε πάρκο στην Γερμασόγεια Λεμεσού. Η μητέρα του Ελλαδίτη ειδοποιήθηκε για το περιστατικό τρεις μέρες αργότερα.

Όταν η μητέρα έφθασε στην Κύπρο, μη έχοντας που αλλού να μείνει, λόγω οικονομικών δυσκολιών, αναγκαζόταν να κοιμάται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να βρίσκεται δίπλα στο παιδί της.

Χρ. Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top