ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φιλιά και ευχές στον Τζιωνή - Αξιοπερίεργο κλίμα εντός δικαστικής αίθουσας

Φιλιά και ευχές στον Τζιωνή - Αξιοπερίεργο κλίμα εντός δικαστικής αίθουσας

Συγγενείς και φίλοι του Λοΐζου Τζιωνή και του ετεροθαλή αδελφού του Λευτέρη Σολωμού, έδωσαν το παρών τους στο Μόνιμο Κακουργιοδικείου Λευκωσίας την Δευτέρα (17/12).  

Της Γεωργίας Παππούτα  

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, κυρίως όταν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό Στροβόλου, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, εισήλθαν στην αίθουσα με τους συγγενείς να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.  

Στο τέλος της διαδικασίας και ενώ οι κατηγορούμενοι φόρεσαν χειροπέδες για να αποχωρήσουν, οι συγγενείς του Τζιωνή του εύχονταν “Χρόνια Πολλά” και του έστελναν φιλιά από απόσταση, αφού στις 17 Δεκεμβρίου έχει τα γενέθλια του. Ο ίδιος ανταπέδιδε και τους ευχαριστούσε χαμογελώντας, ενώ προσπαθούσε να συνεννοηθεί μαζί τους με νοήματα.

Παρά τις ευχές και τα χαμόγελα, ο κατηγορούμενος για το διπλό φονικό Στροβόλου, βάλθηκε να τρελάνει τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί, Ανδρέα Αναστασίου, αναγκάζοντας τον να αποσύρει το αίτημα του για δίκη εντός δίκης.

Ο κ.Αναστασίου υποστήριζε ότι οι καταθέσεις που έδωσε ο πελάτης του στις 27/4/2018 στους ανακριτές της υπόθεσης, οι υποδείξεις σκηνών και η παραλαβή τεκμηρίων από την οικία στην οδό Σκιάθου 3 στην Αγλαντζιά, κατά την ίδια ημερομηνία, δεν έγιναν με τη θέληση του πελάτη του, αλλά μετά από ψυχολογική πίεση και υπό το βάρος του στερητικού συνδρόμου από τη διακοπή της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.      

Ο Λοΐζος Τζιωνής στην δικάσιμο της Παρασκευής (14/12) ‘ακύρωσε’ τον δικηγόρο του παρόλο που είχε υπογράψει γραπτή δήλωση στην οποία συμφωνούσε με τα προαναφερθέντα , λέγοντας ότι  πιέστηκε από τα ψέματα που έλεγε σχετικά με την υπόθεση και όχι από τον χειρισμό των ανακριτών.  

«Εφόσον ο κατηγορούμενος δεν έμμενε στις θέσεις μου, αποσύρω το αίτημα στην ολότητα του» ανέφερε ο κ. Αναστασίου στην δικάσιμο της Δευτέρας (17/12) με την δίκη εντός δίκης να τερματίζεται. Η εκδίκαση συνέχισε κανονικά με τον πρώτο μάρτυρα, αστυφύλακα Ανδρέα Παναγή, που είχε καταθέσει για τη σχετική υπόθεση (χειριστής τεκμηρίων της υπόθεσης). 

Η συνέχεια αναμένεται την Τετάρτη 19/12 με μάρτυρες φωτογράφους και επιστήμονες που σχετίζονται με την υπόθεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top