Σεισμός 6,9 βαθμών στις Φιλιππίνες, προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 6,9 βαθμών στις Φιλιππίνες, προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών έπληξε το Σάββατο 29/12 το νησί Μιντανάο, στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), ενώ εκδόθηκε και προειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι, σύμφωνα με την οποία κύματα μικρότερα από 0,3 μ. ενδέχεται να πληξουν τμήματα της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και του Παλάου.


Ο σεισμός σημειώθηκε νοτιοανατολικά της πόλης Νταβάο σε βάθος 59 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS, το οποίο είχε αρχικά υπολογίσει το μέγεθος του σεισμού σε 7,2.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE