Σεισμός 6,9 βαθμών στις Φιλιππίνες, προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 6,9 βαθμών στις Φιλιππίνες, προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών έπληξε το Σάββατο 29/12 το νησί Μιντανάο, στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), ενώ εκδόθηκε και προειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι, σύμφωνα με την οποία κύματα μικρότερα από 0,3 μ. ενδέχεται να πληξουν τμήματα της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και του Παλάου.


Ο σεισμός σημειώθηκε νοτιοανατολικά της πόλης Νταβάο σε βάθος 59 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS, το οποίο είχε αρχικά υπολογίσει το μέγεθος του σεισμού σε 7,2.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρτογραφεί την ατζέντα Λευκωσίας – Βρυξελλών ενόψει της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, με δύο σημεία αιχμής: Ευθυγράμμιση της Ευρώπης με τη στρατηγική Τραμπ στη Μέση Ανατολή και οργανωμένο «άνοιγμα» προς την Τουρκία μέσα από ευρωπαϊκά εργαλεία και σταδιακά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE