ΕΚΡΗΞΗ-ΖΥΓΙ: Δεν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση από το πλοίο «Αthlos»

ΕΚΡΗΞΗ-ΖΥΓΙ: Δεν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση από το πλοίο «Αthlos»

Δεν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση από το πλοίο “Athlos” που προσάραξε ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από το αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε σ’ αυτό σήμερα το πρωί, ανέφερε η Μαρίνα Αργυρού, Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η κ. Αργυρού «δεν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση από το πλοίο. Το Τμήμα Αλιείας αμέσως μετά την ενημέρωση που είχαμε, απέστειλε προσωπικό και σκάφη για αξιολόγηση της κατάστασης και έχουμε ενεργοποιήσει το Εκτακτο Σχέδιο Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης «Ορφέας» στο Επίπεδο 1».

Πρόσθεσε ότι «παρ’ όλο που διαπιστώσαμε ότι επί του παρόντος δεν έχει προκληθεί οποιαδήποτε διαρροή πετρελαίου ή καυσίμων στη θάλασσα, εντούτοις έχουμε μεριμνήσει για λήψη προληπτικών μέτρων με την τοποθέτηση προστατευτικού φράγματος γύρω από το σκάφος που έχει προσαράξει».

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών «έχουμε προσωπικό του Τμήματος στο χώρο και η κατάσταση είναι υπό συνεχή παρακολούθηση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Αργυρού είπε ότι «γίνεται αξιολόγηση της κατάστασης από την ίδια την εταιρεία και άλλα αρμόδια Τμήματα και θα ληφθούν όλα τα μέτρα τα οποία θα αποφασιστούν για το πλοίο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στη Γεροσκήπου: Θλίψη για τον 28χρονο Χαράλαμπο - «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» - Φωτογραφία

Τραγωδία στη Γεροσκήπου: Θλίψη για τον 28χρονο Χαράλαμπο - «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» - Φωτογραφία

Θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος του 28χρονου Χαράλαμπου Κωμοδρόμου, ο οποίος εντοπίστηκε αναίσθητος το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή της Γεροσκήπου στην Πάφο.

BEST OF TOTHEMAONLINE