ΛΑΡΝΑΚΑ: Το «ανεξιχνίαστο» φονικό που διαπράχθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς

ΛΑΡΝΑΚΑ: Το «ανεξιχνίαστο» φονικό που διαπράχθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Η πρωτοχρονιά του 1964, δεν ήταν άλλη μία συνηθισμένη, χαρούμενη πρωτοχρονιά για το νησί. Οι ήδη υπάρχουσες δικοινοτικές ταραχές, οι δολοφονίες, οι συγκρούσεις και τα επεισόδια είχαν προκαλέσει μεγάλη ταραχή στην κυπριακή κοινωνία. Εκείνο το πρωινό, της πρώτης μέρας του έτους, μία νέα αποτρόπαια δολοφονία συγκλόνισε για ακόμη μια φορά το νησί.

Ήταν γύρω στις 09:00 το πρωί, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στη Μονή βρίσκονταν τέσσερις μοναχοί και δύο πολίτες και εκτελούσαν γεωργικές εργασίες.

Εκείνη τη στιγμή, όρμησαν 12 Τουρκοκύπριοι εξτρεμιστές πυροβολώντας αδιακρίτως προς κάθε κατεύθυνση.

Η πρόφασή τους ήταν πως τα σκυλιά της Μονής έφυγαν και σκότωσαν τα πρόβατά τους.

Για αυτό συγκεντρώθηκαν έξω από τη Μονή και αποφάσισαν το στυγερό έγκλημα.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον δρόμο Κελλιών – Τρούλλων, με θύμα τον 30χρονο Γεώργιο Γεωργίου από τη Λάρνακα. Ο 30χρονος, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, συγκρούστηκε μετωπικά με σαλούν όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ τους και δύο ανήλικα παιδιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE