ΛΑΡΝΑΚΑ: Το «ανεξιχνίαστο» φονικό που διαπράχθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς

ΛΑΡΝΑΚΑ: Το «ανεξιχνίαστο» φονικό που διαπράχθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Η πρωτοχρονιά του 1964, δεν ήταν άλλη μία συνηθισμένη, χαρούμενη πρωτοχρονιά για το νησί. Οι ήδη υπάρχουσες δικοινοτικές ταραχές, οι δολοφονίες, οι συγκρούσεις και τα επεισόδια είχαν προκαλέσει μεγάλη ταραχή στην κυπριακή κοινωνία. Εκείνο το πρωινό, της πρώτης μέρας του έτους, μία νέα αποτρόπαια δολοφονία συγκλόνισε για ακόμη μια φορά το νησί.

Ήταν γύρω στις 09:00 το πρωί, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στη Μονή βρίσκονταν τέσσερις μοναχοί και δύο πολίτες και εκτελούσαν γεωργικές εργασίες.

Εκείνη τη στιγμή, όρμησαν 12 Τουρκοκύπριοι εξτρεμιστές πυροβολώντας αδιακρίτως προς κάθε κατεύθυνση.

Η πρόφασή τους ήταν πως τα σκυλιά της Μονής έφυγαν και σκότωσαν τα πρόβατά τους.

Για αυτό συγκεντρώθηκαν έξω από τη Μονή και αποφάσισαν το στυγερό έγκλημα.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστροφή της Ολγκίν και το τελευταίο στοίχημα του Γκουτέρες - Συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η επιστροφή της Ολγκίν και το τελευταίο στοίχημα του Γκουτέρες - Συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Με φόντο μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της διαδικασίας στο Κυπριακό, η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει σήμερα στην Κύπρο για έναν νέο κύκλο επαφών,που πολλοί στη Λευκωσία θεωρούν καθοριστικό για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE