1931: Το πρώτο lockdown της Ελλάδας λόγω γρίπης και το πρωτάθλημα του Πειραιά

1931: Το πρώτο lockdown της Ελλάδας λόγω γρίπης και το πρωτάθλημα του Πειραιά

Τον Ιανουάριο του 1931 η Ελλάδα προσπαθούσε να ξανασταθεί στα πόδια της μετά την απίστευτα δριμεία οικονομική κρίση του 1929. Είχε νωπές τις μνήμες και από τους βαλκανικούς πολέμους και από την καταστροφή του ’22 και προσπαθούσε με κάποιο τρόπο να ξανασταθεί στα πόδια της.

Επιδημία είχε να ξαναβρεθεί μπροστά της από το χειμώνα του 1918, όταν ξεψυχούσαν περισσότεροι από 2 χιλιάδες άνθρωποι εξ αιτίας της «ισπανικής» γρίπης που επίσης προήλθε από την Άπω Ανατολή και γνωρίζουμε πια ως «γρίπη των πτηνών» και κωδικοποιήσαμε ιατρικά ως Η1Ν1.

Δείτε την συνέχεια στον Κυπριακό Χρονογράφο πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

Η υπεύθυνη μας δημοσιονομική πολιτική μας επιτρέπει να απορροφούμε κρίσεις όπως ο αφθώδης πυρετός και να παρέχουμε στους κτηνοτρόφους μας σημαντικά αυξημένες αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τις ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς κατά 150%–200% περίπου, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε εορταστική εκδήλωση της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου για τα 85χρονά της.

BEST OF TOTHEMAONLINE