«Έτσι έφτασε ο Διγενής στην Κύπρο». Η μαρτυρία των νεαρών που περίμεναν τον Γρίβα στη Χλώρακα

«Έτσι έφτασε ο Διγενής στην Κύπρο». Η μαρτυρία των νεαρών που περίμεναν τον Γρίβα στη Χλώρακα

25 Νοεμβρίου 1984. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30χρονα της ΕΟΚΑ, τρεις νεαροί ντυμένοι αντάρτες φτάνουν στην ακτή της Χλώρακας, στην τοποθεσία της Αλυκής με μία βάρκα που μεταφέρει τον Διγενή. Αυτή τη φορά, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το άρθρο, δεν χρειάστηκαν ούτε φωτεινά συνθήματα ούτε παρασυνθήματα. Ο Διγενής έφτασε στην Κύπρο «μέρα μεσημέρι» ενώ χιλιάδες λαού χειροκροτούσε.

Η κίνηση ήταν μία αναπαράσταση της πραγματικής άφιξης του αρχηγού της ΕΟΚΑ, το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου 1954, όταν έφτασε στην Κύπρο για να οργανώσει κρυφά τον αντάρτικο αγώνα κατά της αποκιοκρατίας και υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

Σημαντική άνοδο καταγράφει η εικόνα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα διαδοχικά ευρήματα της RAI Consultants για λογαριασμό του Alpha, με τη θετική αξιολόγηση των πολιτών να παρουσιάζει σταθερή και εντυπωσιακή αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και τον Μάιο του 2026. Σημειώνεται ότι αυτή η μέτρηση έρχεται να επιβεβαιώσει ευρήματα κι άλλων ερευνών (IMR/Καθημερινή) που καταδεικνύουν σημαντική αύξηση αποδοχής και δημοτικότητας Προέδρου Χριστοδουλίδη και Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE