ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνοκύπριοι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν σχολεία στα κατεχόμενα

Ελληνοκύπριοι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν σχολεία στα κατεχόμενα

Σχολεία στα κατεχόμενα επισκέφτηκαν Ε/κ μέλη της δικοινοτικής πλατφόρμας εκπαιδευτικών.

Ελληνοκύπριοι εκπαιδευτικοί, μέλη της δικοινοτικής πλατφόρμας εκπαιδευτικών επισκέφτηκαν σήμερα σχολεία στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα,το μέλος της αντιπροσωπείας, Μαρία Μαυραδά είπε ότι «μαζί οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν πολλά για τη χώρα μας».

Ευχόμενος καλή χρονιά με υγεία και ειρήνη στις δηλώσεις του ο γγ της τ/κ συντεχνίας δασκάλων ΚΤΟΣ Σενέρ Ελτζίλ είπε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται τέτοιου είδους επισκέψεις στα σχολεία, οι Ε/κ εκπαιδευτικοί επισκέπτονται τα σχολεία στα κατεχόμενα κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ οι Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί επισκέπτονται τα σχολεία στις ελεύθερες περιοχές κατά τις διακοπές τον Φεβρουάριο.

Αναφέρθηκε στον ρόλο των εκπαιδευτικών στην εξάλειψη της προκατάληψης, του μίσος και της εχθρότητας λέγοντας παράλληλα ότι είναι καιρός για ειρήνη και συμφιλίωση, αλλά και καιρός για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Αυτοί που μιλούν τουρκικά, αυτοί που μιλούν Ελληνικά είναι όλοι Κύπριοι, αυτή είναι η ταυτότητα τους αυτή είναι η χώρα τους. Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι σε μια ανεξάρτητη Κύπρο, χωρίς στρατεύματα και ξένες δυνάμεις», είπε.

Η πρόεδρος της τ/κ συντεχνίας καθηγητών, KTOEOS Σελμά Εϊλέμ, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη λύσης και ειρήνης και στην οικοδόμηση μιας κουλτούρας ειρήνης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top