Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα στις 10 και 11 Ιανουαρίου

Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα στις 10 και 11 Ιανουαρίου

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 10 και 11 Ιανουαρίου η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρτίνα Φιτς.


Όπως δήλωσε η κ. Φιτς, το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση η Καγκελαρίου της Γερμανίας 'Αγγελας Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Στο επίκεντρο της επόμενης μέρας, συνέχισε η κυρία Φιτς, βρίσκεται η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ η κ. Μέρκελ θα επισκεφθεί την Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων. 

Η Καγκελάριος γα συναντηθεί ακόμη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο σχεδιασμός της επίσκεψης, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές, κυρίως όμως σε ό,τι αφορά τους χρόνους και όχι το περιεχόμενο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ρόλο που θα διαδραματίσει η Συμφωνία των Πρεσπών στην επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα, η κ. Φιτς δήλωσε: «Δεν μπορώ να προκαταλάβω αν η Καγκελάριος θα συζητήσει αυτό το θέμα στην Αθήνα, αλλά μπορώ να πω επί της αρχής ότι η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει εμφατικά την συμφωνία για την διευθέτηση της διαμάχης του ονόματος και συνεχίζει να ελπίζει ότι αυτή η διαμάχη δεκαετιών μπορεί επιτέλους να λυθεί. 

Τώρα πρέπει να περιμένουμε την συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια και την επικύρωση στην Αθήνα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ καθώς η χώρα ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2026 την Προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE