ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΡΟΚΡΙΣΗ για Άρσεναλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ)

ΠΡΟΚΡΙΣΗ για Άρσεναλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ)

Με σκορ 3-0 επικράτησε η Άρσεναλ εκτός έδρας της Μπλάκπουλ, σφραγίζοντας εύκολα το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Συνεχίζει και η Κρίσταλ Πάλας με τη νίκη (1-0) επί της Γκρίμσμπι, εκτός συνέχειας η Χάντερσφιλντ που αποκλείστηκε (1-0) από την Μπρίστολ Σίτι. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Πόρτσμουθ τη Νόριτς (1-0), ρεβάνς στο ζευγάρι Νιούκαστλ-Μπλάκμπερν (1-1).

Δύο γκολ του Γουίλοκ (11’, 37’) και ένα του Ιγουόμπι (82’) στάθηκαν αρκετά για να περάσουν οι «κανονιέρηδες» ένα εύκολο βράδυ στο «Μπλούμφιλντ Ρόουντ», με την γηπεδούχο Μπλάκπουλ να μη φέρνει καμία αντίσταση.

Η Κρίσταλ Πάλας άργησε αλλά πέτυχε τελικά το σκοπό της απέναντι στην Γκρίμσμπι με το τέρμα του Αγιού στο 86ο λεπτό. Με παίκτη λιγότερο από το 2ο λεπτό οι ηττημένοι λόγω της αποβολής του Φοξ…

Μεγάλη πρόκριση σημείωσε η Μπρίστολ Σίτι απέναντι στη Χάντερσφιλντ αφού το συγκρότημα του Ντέιβιντ Βάγκνερ δεν βρήκε απάντηση το «χτύπημα» Μπρόουνχιλ (72’).

Η Πόρτσμουθ τα κατάφερε στην τελευταία φάση του ματς με τη Νοριτς (με κόκκινη από το 15′ – Χάνλεϊ) χάρις στο γκολ του Άντρε Γκριν ενώ η Νιούκαστλ έσωσε την «παρτίδα» με την Μπλάκμπερν πέντε λεπτά πριν το τέλος με το τέρμα του Ρίτσι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Ντακ στο 52’…

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των βραδινών αγώνων:

Μπλάκπουλ-Άρσεναλ 0-3

Κρίσταλ Πάλας-Γκρίμσμπι 1-0

Μπρίστολ Σίτι-Χάντερσφιλντ 1-0

Νιούκαστλ-Μπλάκμπερν 1-1

Νόριτς-Πόρτσμουθ 0-1

Τα απογευματινά ματς

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις συνεχίστηκε το Κύπελλο Αγγλίας, με το μεγάλο φαβορί στα απογευματινά παιχνίδια, την Τσέλσι, να επικρατεί της Νότιγχαμ Φόρεστ με σκορ 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ανάμεσα στα λίγα αξιοσημείωτα ήταν η επιστροφή της Ντέρμπι απέναντι στην Σαουθάμπτον (2-2, πάνε σε επαναληπτικό) αλλά και ο αποκλεισμός της Κάρντιφ από την Τζίλιγχαμ.

Στο Λονδίνο η Τσέλσι μπήκε αποφασισμένη να μην… προκαλέσει τον κόσμο της και θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα αρκετά νωρίς στον αγώνα.

Οι καλές της ευκαιρίες δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, με τον Σεσκ μάλιστα να αποδεικνύεται μοιραίος σε πέναλτι που κέρδισε ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, μιας και δεν κατάφερε να κερδίσει τον Στιλ και να ανοίξει το σκορ.

Το αυτό πέτυχε πέντε λεπτά μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια ο Άλβαρο Μοράτα, που πίστωσε την ασίστ στον νεαρό Χάντσον-Οντόι για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Μπάγερν Μονάχου.

Ο νεαρός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Στιλ, μόνο και μόνο για να πάρει εκδίκηση «ταΐζοντας» για μία ακόμη φορά τον Μοράτα, που στο 59ο λεπτό έκανε το τελικό 2-0.

Ακόμη ένα πολύ ωραίο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι οπαδοί της Ντέρμπι του Φρανκ Λάμπαρντ, με τα «κριάρια» να δέχονται μεν ψυχρολουσία εξαιτίας των δύο τερμάτων του Νέιθαν Ρέντμοντ (4’, 48’) αλλά να απαντούν με τους Τζακ Μάριοτ και Τομ Λόρενς σε 58ο και 61ο λεπτό για να στείλουν την πρόκριση να κριθεί σε επαναληπτικό.

Από την άλλη, πολύ ενδιαφέρον και παραγωγικό ματς έδειχνε να είναι το Έβερτον – Λίνκολν, αλλά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων με το οποίο η απόσταση μειώθηκε ξανά στο ένα τέρμα διαφορά (1-0, 2-1) τα πράγματα έμειναν απαράλλαχτα. Αρκετές βασικές επιλογές από τον Μάρκο Σίλβα, χωρίς το απολύτως επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από ‘κει και πέρα, όπως προαναφέρθηκε, η Κάρντιφ λύγισε στην έδρα της Τζίλιγχαμ και αποχαιρέτησε νωρίς, ενώ στην μάχη της Τσάμπιονσιπ, η Σουόνσι πέρασε με το επιβλητικό 3-0 από την έδρα της Άστον Βίλα. Μικρότερου βεληνεκούς έκπληξη έγινε στο γήπεδο της Άκρινγκτον, η οποία νίκησε 1-0 την Ίπσουιτς.

Νωρίτερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε σχετικά άνετη πρόκριση επί της Ρέντινγκ με σκορ 2-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα απογευματινά παιχνίδια του FA Cup:

Τσέλσι – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0

Έβερτον – Λίνκολν 2-1

Ντέρμπι – Σαουθάμπτον 2-2

Τζίλιγχαμ – Κάρντιφ 1-0

Μίντλεσμπρο – Πίτερμπρο 5-0

Άστον Βίλα – Σουόνσι 0-3

Μπόλτον – Γουόλσολ 5-2

Μπρέντφορντ – Όξφορντ 1-0

Άκρινγκτον – Ίπσουιτς 1-0

Φλίτγουντ – Γουίμπλεντον 2-3

Και… επαγγελματική η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ

Αν και δυσκολεύτηκε λιγάκι απέναντι στον τσαμπουκά που έβγαλε η Ρέντινγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πήρε μια επαγγελματική νίκη κόντρα στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ και με ίδιο σκορ σαν κι αυτό του αγώνα κόντρα στην Νιούκαστλ (2-0) συνέχισε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Έδειξε όντως τσαμπουκαλεμένη η Ρέντινγκ, που θέλησε να πιάσει στον ύπνο την Γιουνάιτεντ και να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές που έκανε ο Νορβηγός τεχνικός στην αρχική του ενδεκάδα, αλλά για ακόμη μία φορά δεν ήταν αποτελεσματική μπροστά στην αντίπαλη εστία έτσι ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την έκπληξη, σε μια διοργάνωση άλλωστε που φημίζεται γι’ αυτές.

Τις χαμένες καλές στιγμές για τις δύο πλευρές διαδέχθηκε η φάση του 20ου λεπτού, κατά την οποία ο Φρεντ σκόραρε για τους γηπεδούχους αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Αποτέλεσμα να γίνει χρήση του VAR, μέσω του οποίου εντοπίστηκε παράβαση στο ένα-δύο που έκανε ο Βραζιλιάνος με τον Χουάν Μάτα, με τον Ισπανό να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή και κατά συνέπεια να κερδίζει το πέναλτι.

Δύο λεπτά πήρε στην διαιτητική ομάδα να αποφανθεί, με τον Μάτα να σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 1-0. Μισό ημίχρονο χρειάστηκαν για να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο μέρος οι «κόκκινοι διάβολοι», που χτύπησαν εκ νέου σε περίπου ίσα χρονική απόσταση, με τον Ρομέλου Λουκάκου να πιστώνει την ασίστ στον Αλέξις Σάντσες και να κάνει το 2-0 ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Δεν παράτησε τα όπλα η Ρέντινγκ, δοκίμασε να βρει το γκολ που θα της ξανά έδινε ελπίδες, αλλά κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο. Από τις στιγμές του δευτέρου μέρους ήταν η είσοδος του 19χρονου Ταχίτ Τσονγκ για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ, με τον νεαρό να κάνει ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα του συλλόγου.

Και ήταν θερμό το καλωσόρισμα για εκείνον, με την εξέδρα μάλιστα να τον υπερασπίζεται με σθένος όταν αντίκρισε κίτρινη κάρτα σε μία από τις μονομαχίες που δεν φοβήθηκε να μπει. Αλλαγή έγινε και ο Αλέξις, ο οποίος όταν έφτασε στον πάγκο πήγε και κάθισε στην θέση του Σόλσκιερ, με τον τελευταίο μάλιστα να είναι αυτός που τον σήκωσε -πάντα με το χαμόγελο.

Στα άλλα παιχνίδια που ξεκίνησαν το μεσημέρι για το FA Cup, η Γουέστ Χαμ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει την Μπέρμιγχαμ με το ίδιο σκορ (2-0), ενώ για την Μπέρνλι το 1-0 ήταν αρκετό για να αφήσει εκτός συνέχειας την Μπάρνσλεϊ.

Από ‘κει και πέρα, στο μοναδικό ζευγάρι από την Πρέμιερ Λιγκ, η Μπόρνμουθ υποκλίθηκε εντός έδρας στην Μπράιτον, η οποία έφυγε θριαμβεύτρια με σκορ 3-1 από τη νότια ακτή.

Εκτός η Γουίγκαν με 1-0 κόντρα σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, την Γουέστ Μπρομ, σε επαναληπτικούς θα κριθούν τα εισιτήρια για τα ζευγάρια Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Λούτον και Σριούσμπερι – Στόουκ.

Αναλυτικά τα μεσημεριανά αποτελέσματα:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρέντινγκ 2-0

Γουέστ Χαμ – Μπέρμιγχαμ 2-0

Μπόρνμουθ – Μπράιτον 1-3

Μπέρνλι – Μπάρνσλεϊ 1-0

Γουέστ Μπρομ – Γουίγκαν 1-0

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Λούτον 0-0

Σριούσμπερι – Στόουκ 1-1

Πηγή: england365.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top