Σωτήρης Καϊάφας – Το χρυσό παπούτσι της Κύπρου

Σωτήρης Καϊάφας – Το χρυσό παπούτσι της Κύπρου

17 Δεκεμβρίου 1949. Στην «ποδοσφαιρομάνα» της Μιας Μηλιάς, η οικογένεια Καϊάφα έφερε στον κόσμο τον Σωτήρη.

Τον μοναδικό Κύπριο ποδοσφαιριστή που τιμήθηκε με το «Χρυσό Παπούτσι» και βγήκε πρώτος σκόρερ της Ευρώπης με το ρεκόρ των 489 γκολ.

Τα πρώτα σουτ

Ένα χρόνο πριν τη γέννησή του είχε δημιουργηθεί η αγαπημένη του ομάδα, που τον ανέδειξε η Ομόνοια. Ο Σωτήρης, μεγαλωμένος σε μια φτωχική οικογένεια στη Μια Μηλιά, έπαιζε μπάλα αρχικά με τα παιδιά της γειτονιάς του στο προαύλιο της εκκλησίας Αγίου Ιωάννη. Αργότερα ωστόσο, ξεκίνησε να «κλωτσάει τη μπάλα» για λογαριασμό της ομάδας του χωριού του με την ονομασία «Πρόοδος». Για τον Σωτήρη Καϊάφα το ποδόσφαιρο θα γινόταν συνώνυμο της ζωής και της πορείας του.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου μπαίνει στην τελική της φάση, αλλά αντί για καθαρές γραμμές και προβλέψιμα σενάρια, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει κινούμενη άμμο. Η Κύπρος οδηγείται σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με αυξημένο αριθμό κομμάτων και με μια κοινωνία που εμφανίζεται πιο απαιτητική, αλλά και πιο επιφυλακτική από ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE