Συνάντηση Αναστασιάδη με Πρωθυπουργό Σλοβενίας

Συνάντηση Αναστασιάδη με Πρωθυπουργό Σλοβενίας

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας Μαρτζιάν Σάρεκ, είχε την Τετάρτη 09/01, στη Λουμπλιάνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σλοβενίας, καθώς και ευρωπαϊκά ζητήματα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας παρακάθισαν σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σλοβενίας Ντεζιάν Ζιντάν.

Οπως αναφέρεται, κατά το γεύμα τονίστηκαν οι εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αποφασιστικότητα του ιδίου και της κυβέρνησης για εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου - Σλοβενίας, τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.

Επεσήμανε, ακόμα, τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι σχέσεις μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE