Συνάντηση Αναστασιάδη με Πρωθυπουργό Σλοβενίας

Συνάντηση Αναστασιάδη με Πρωθυπουργό Σλοβενίας

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας Μαρτζιάν Σάρεκ, είχε την Τετάρτη 09/01, στη Λουμπλιάνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σλοβενίας, καθώς και ευρωπαϊκά ζητήματα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας παρακάθισαν σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σλοβενίας Ντεζιάν Ζιντάν.

Οπως αναφέρεται, κατά το γεύμα τονίστηκαν οι εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αποφασιστικότητα του ιδίου και της κυβέρνησης για εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου - Σλοβενίας, τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.

Επεσήμανε, ακόμα, τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι σχέσεις μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.