ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στις ‘φυλακές’ επιχειρηματίας για τον ξυλοδαρμό δύο ανδρών

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στις ‘φυλακές’ επιχειρηματίας για τον ξυλοδαρμό δύο ανδρών

Άλλες 3 ημέρες τέθηκε υπό κράτηση από το «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας ο γνωστός τ/κ επιχειρηματίας Μπουλούτ Ακατζιάν και οι δύο σωματοφύλακες του, που ευθύνονται για τον βαρύ τραυματισμό δύο ανδρών αρχές της εβδομάδας σε εστιατόριο της πόλης, κατόπιν διαπληκτισμού.

Το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα καθημερινά στην τ/κ πλευρά αφότου ο Ακατζιάν όταν τέθηκε για πρώτη φορά υπό 3ημερη κράτηση για την υπόθεση, αντί να οδηγηθεί στη φυλακή, μεταφέρθηκε λόγω παραπόνου του για πόνους στο στήθος, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αντί σε «κρατικό».

Η μεταφορά του σε ιδιωτικό νοσοκομείο θεωρήθηκε σκάνδαλο, διατάχθηκε έρευνα από την «υπουργό εσωτερικών» η οποία ζήτησε λεπτομερή έκθεση από την «αστυνομία». Οι «αστυνομικοί» που τον μετέφεραν στο ιδιωτικό νοσοκομείο ενός γνωστού Τ/κ επίσης επιχειρηματία, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και δημιουργήθηκε μια ανεξάρτητη ομάδα έρευνας γεγονότων.

Τελικά ο Ακατζιάν μεταφέρθηκε στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου του προτάθηκε να υποβληθεί σε αγγειογραφία για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ο Ακατζιάν όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε αγγειογραφία, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια στην κοινή γνώμη. Έντονη αντίδραση φέρεται να επέδειξε και ο «δικαστής» της υπόθεσης στο «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας, ο οποίος – σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο – χτύπησε το χέρι το στο γραφείο δηλώνοντας ότι ουδέποτε έδωσε την άδεια ή εντολή να μεταφερθεί ο Ακατζιάν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο.

Τελικά η 3ημερη κράτησή του έγινε φρουρούμενος στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας και την Παρασκευή 11/01 μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «δικαστήριο» Κερύνειας.

Όπως μεταδίδουν ηλεκτρονικά Τ/κ ΜΜΕ, εξερχόμενος του ασθενοφόρου ο Μπουλούτ Ακατζιάν, που στις πρόωρες «βουλευτικές» εκλογές πέρυσι τον Ιανουάριο ήταν υποψήφιος στην Κερύνεια με το ΚΕΕ αλλά δεν εξελέγη, μίλησε για παρέμβαση της «κυβέρνησης» στο έργο της «αστυνομίας» και την δικαιοσύνη.

Ο Ακατζιάν υποστήριξε φωνάζοντας προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ έξω από το «δικαστήριο» όπου μεταφέρθηκε με τις χειροπέδες, ότι πρόκειται για πολιτική σκευωρία εναντίον του με σκοπό να στηριχθεί ο Ερχάν Μπασιάι (το ένα από τα δύο θύματα ξυλοδαρμού) που ήταν υποψήφιος με το ΡΤΚ στις «βουλευτικές εκλογές». Δύο «υπουργοί» της «κυβέρνησης», ανέφερε, κάνουν επίδειξη μέσω αυτής της υπόθεσης.

Το παράπονο εναντίον του Ακατζιάν είχε υποβάλει ο Μπασιάι που δέχθηκε γροθιές και χτυπήματα από τους σωματοφύλακες του υπό κράτηση υπόπτου. Το δεύτερο άτομο που ήταν με τον Μπασιάι στο εστιατόριο όπου έλαβε χώρα το επεισόδιο και υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, νοσηλεύεται ακόμα στην εντατική σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ο δικηγόρος του Ακατζιάν, Μουσταφά Ασένα σε δηλώσεις του στον Τύπο διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που ο πελάτης του αντιμετωπίστηκε από τα ΜΜΕ λέγοντας ότι δημιουργήθηκε ένα κλίμα "θα μας δείρουν". Η "κυβέρνηση" και ο Τύπος, παρενέβησαν, στο έργο της δικαιοσύνης εκφράζοντας παράπονα για μη δίκαιη δίκη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top