Καταψηφίστηκε η συμφωνία του Brexit

Καταψηφίστηκε η συμφωνία του Brexit

Καταψηφίστηκε με 432 ψήφους έναντι 202 η συμφωνία του Brexit που υπέβαλε προς έγκριση στη Βουλή των Κοινοτήτων η Τερέζα Μέι.


Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τα προγνωστικά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση κοινοβουλευτική ήττα για κυβέρνηση στη Βρετανία από το 1924.

Αναμένεται πλέον τοποθέτηση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου για τα επόμενα βήματα, αλλά και η αντίδραση του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE