ΥΓΕΙΑ

«Κακόγουστη φάρσα» του Υπ. Οικονομικών το ύψος της συνεισφοράς των εκτάκτων στο ΓεΣΥ, λέει η ΠΑΣΕΣΙ

«Κακόγουστη φάρσα» του Υπ. Οικονομικών το ύψος της συνεισφοράς των εκτάκτων στο ΓεΣΥ, λέει η ΠΑΣΕΣΙ

Για «κακόγουστη φάρσα εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών» σε ότι αφορά το θέμα της συνεισφοράς της στο Γενικό Σχέδιο Υγείας αναφέρεται η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών (ΠΑΣΕΣΙ) η οποία έλαβε τη νέα έκδοση των συμβολαίων που προτείνει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για τους γιατρούς που θα αποφασίσουν να συμβληθούν μαζί του ως νέο προσωπικό.


Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΣΙ αναφέρει ότι «εκ πρώτης όψεως, έχουν γίνει μικρές νομοτεχνικές βελτιώσεις και διορθώσεις βάσει της νομοθεσίας και των κανονισμών της αυτονόμησης αλλά παραμένουν αρκετές ασάφειες, αρκετές εκκρεμότητες και σίγουρα δεν δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα που θα καταστήσουν τα συμβόλαια ελκυστικά για όλους τους γιατρούς».
 
Ευελπιστούμε, προσθέτει, «ότι αυτά που έχουμε στα χέρια μας δεν είναι τα οριστικά συμβόλαια» ενώ ζητά χρόνο για ενημέρωση των μελών της σε όλα τα νοσηλευτήρια ούτως ώστε να επανέλθει με την τελική της θέση επί τούτων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «προγραμματίζεται Γενική Συνέλευση για την ερχόμενη Παρασκευή καθώς και ενημερωτική συνάντηση, καθώς το θέμα αφορά και μόνιμους συναδέλφους».
 
Για το θέμα της συνεισφοράς για το ΓεΣΥ η ΠΑΣΕΣΙ αναφέρει ότι «μάλλον πρόκειται για κακόγουστη φάρσα εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών» και προσθέτει ότι «ως συμβασιούχοι επιβαρυνόμαστε, πέραν των μειώσεων του δημοσίου τομέα, με την καταβολή κοινωνικών ασφαλίσεων ως να ήμασταν ιδιώτες ενώ δεν έχουμε ακόμα ενταχθεί σε Ταμείο Προνοίας και μας αποκόπτεται επιπλέον ποσό για φιλοδώρημα συμβασιούχου».
 
Επιπλέον σε αυτά, «καλούμαστε τώρα να καλύψουμε τις τρύπες που προφανώς θα προκύψουν στον προϋπολογισμό του ΓεΣΥ, πληρώνοντας ποσοστό 3.2% για αρχή, σε αντίθεση με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, που θα καταβάλλουν το 1.7%» συνεχίζει η ΠΑΣΕΣΙ και σημειώνει ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top