Και στην Κύπρο τα εκατομμύρια Μουμπάρακ – Αίτημα να κατασχεθούν κεφάλαια εταιρειών του νησιού

Και στην Κύπρο τα εκατομμύρια Μουμπάρακ – Αίτημα να κατασχεθούν κεφάλαια εταιρειών του νησιού

Μετά την ανατροπή Μουμπάρακ το 2011 οι αιγυπτιακές αρχές ξεκίνησαν ένα μεγάλο αγώνα για επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ που ο Αιγύπτιος Πρόεδρος «μοίρασε» σε αρκετές χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος.

 

Η Γενική Εισαγγελία της Αιγύπτου ζήτησε από το Ποινικό Δικαστήριο του Καΐρου το περασμένο Σάββατο 19/1 όπως προχωρήσει με αίτημα κατάσχεσης κεφαλαίων που βρίσκονται στην Κύπρο και ανήκουν στους υιούς του Πρώην Προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ. 

Η όλη υπόθεση αφορά έρευνες των Αιγυπτιακών Αρχών που ξεκίνησαν με την ανατροπή Μουμπάρακ το 2011 και εκτείνονται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού όπου πιστεύεται πως ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου είχε μεταφέρει κεφάλαια. 

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Ισχυρό μήνυμα ΠτΔ από την Αίγυπτο: «Σταθερότητα, ασφάλεια και συνδεσιμότητα οι πυλώνες της τριμερούς»

Η στρατηγικής σημασίας τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου αποτελεί σταθερό άξονα ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή, τόνισαν σήμερα οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, της Αιγύπτου.