Και στην Κύπρο τα εκατομμύρια Μουμπάρακ – Αίτημα να κατασχεθούν κεφάλαια εταιρειών του νησιού

Και στην Κύπρο τα εκατομμύρια Μουμπάρακ – Αίτημα να κατασχεθούν κεφάλαια εταιρειών του νησιού

Μετά την ανατροπή Μουμπάρακ το 2011 οι αιγυπτιακές αρχές ξεκίνησαν ένα μεγάλο αγώνα για επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ που ο Αιγύπτιος Πρόεδρος «μοίρασε» σε αρκετές χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος.

 

Η Γενική Εισαγγελία της Αιγύπτου ζήτησε από το Ποινικό Δικαστήριο του Καΐρου το περασμένο Σάββατο 19/1 όπως προχωρήσει με αίτημα κατάσχεσης κεφαλαίων που βρίσκονται στην Κύπρο και ανήκουν στους υιούς του Πρώην Προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ. 

Η όλη υπόθεση αφορά έρευνες των Αιγυπτιακών Αρχών που ξεκίνησαν με την ανατροπή Μουμπάρακ το 2011 και εκτείνονται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού όπου πιστεύεται πως ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου είχε μεταφέρει κεφάλαια. 

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE