Η χρηματική εισφορά της ΕΟΚΑ στους Ούγγρους πρόσφυγες

Η χρηματική εισφορά της ΕΟΚΑ στους Ούγγρους πρόσφυγες

Στις 30 Μαΐου 1958, η διεύθυνση του περιοδικού Τάιμς οφ Σάιπρους, έλαβε έναν σφραγισμένο φάκελο με άγνωστο αποστολέα. Ανοίγοντάς τον είχε ένα δεύτερο σφραγισμένο φάκελο, ο οποίος είχε μέσα 110 αγγλικές λίρες σε χαρτονομίσματα των 5 λιρών και ένα γράμμα που απευθυνόταν στον πρόεδρο του Αγγλικού Ερυθρού Σταυρού. Το γράμμα έφερε την υπογραφή «ΕΟΚΑ».

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

 

Το γράμμα ανέφερε προς τον Πρόεδρο του Ε.Σ. πως τα χρήματα έπρεπε να διατεθούν στους Ούγγρους Πρόσφυγες της Αγγλίας. Το απίθανο με την περίπτωση είναι πως το υπέρογκο ποσό είχε μαζευτεί από ανθρώπους που έλαβαν χρήματα δήθεν για να δώσουν πληροφορίες στους Βρετανούς.

 

Διαβάστε την συνέχεια στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει λάβει και αποδεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή, με καθεστώς Παρατηρητή, στην επικείμενη συνάντηση για τη Γάζα του Συμβουλίου για την Ειρήνη που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στις 19 Φεβρουαρίου 2026, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE