ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός Εισαγγελέας: «Αλλάζει το Δικαστικό Σύστημα» - «Δεν μιλούμε για τον περί Σκύλου Νόμο»

Γενικός Εισαγγελέας: «Αλλάζει το Δικαστικό Σύστημα» - «Δεν μιλούμε για τον περί Σκύλου Νόμο»

Τη σοβαρότητα της κατάστασης στη Δικαιοσύνη τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας ενώ παράλληλα εξαπέλυσε και τα πυρά του που έμεινε στην «απ’ έξω».

Του Μιχάλη Μενελάου

Μιλώντας ενώπιων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, ανάμεσα σε άλλα τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως διαδραματίστηκε και έγινε στο Δικαστικό Σύστημα.

Ο κύριος Κληρίδης, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν μιλούμε για τον περί Σκύλων Νόμο» αλλά μιλούμε για αλλαγή της κοσμοθεωρίας του Δικαστικού Συστήματος.

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει και πυρά, αναφέροντας πως «εάν νομίζουν πως σε αυτά τα θέματα δεν έχει λόγο ο Γενικός Εισαγγελέας, τότε λυπούμαι» εννοώντας τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη για τις οποίες δεν ερωτήθηκε ή ενημερώθηκε, κάτι που τόνισε και στην επίμαχη επιτροπή της Τετάρτης 23/01.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, αναφερόμενος στα όσα λέχθηκαν το τελευταίο διάστημα, είπε πως δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία και ο λόγος ανυπαρξίας θεραπείας είναι η ανυπαρξία τριτοβάθμιου Εφετείου, κάτι που θα επιλυνόταν εάν υπήρχε ανώτερος θεσμός.

Ο Κώστας Κληρίδης, πρότεινε τη θέσπιση αυστηρών κανόνων δεοντολογίας εντός της Δικαιοσύνης, όπως επίσης και την εξέταση δημιουργίας τριτοβάθμιου Δικαστηρίου  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top