ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κανονισμός που… ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ το πρωτάθλημα – Τι οφείλει να πράξει η ΚΟΠ

Κανονισμός που… ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ το πρωτάθλημα – Τι οφείλει να πράξει η ΚΟΠ

Οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται, καμία αντίρρηση, όμως είναι κρίμα κι άδικο για μία ομάδα να… εξοντώνεται με αυτό τον τρόπο για ένα λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ για την Έφεση της Πάφου για το -6 και το μηδενισμό

Θα μπορούσε π.χ. η Πάφος να μηδενιστεί στο εξ αναβολής παιχνίδι με την ΑΕΚ και ίσως να της είχε επιβληθεί και μία επιπλέον ποινή, όπως βαρύ πρόστιμο ή αφαίρεση ενός ή δύο βαθμών, όμως το -6 είναι πολύ βαρύ κι ασήκωτο για μία ομάδα που ΔΕΝ χρησιμοποίησε επίτηδες ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, για να κάνει… «τράμπα» με τον αντίπαλο.

Να το πούμε πιο απλά, επειδή στην Κύπρο ζούμε και έχουν δει όλους μας πολλά τα μάτια μας στο ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες. ΔΕΝ ήταν για παράδειγμα αγώνας για τη Β΄ φάση του πρωταθλήματος για να υπάρχουν υπόνοιες (ενδείξεις) ότι η αδιάφορη ομάδα χρησιμοποίησε ενδεχομένως επίτηδες παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής για να δώσει το «τρίποντο» στον αντίπαλο που «καιγόταν» για βαθμούς.

Το -6 που επιβλήθηκε στην Πάφο και δεν «έπεσε» στο Εφετείο, είναι μία απόφαση που ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ τη βαθμολογία, αλλοιώνει το πρωτάθλημα όσον αφορά τη μάχη του υποβιβασμού και είναι ικανή να «διαλύσει» μία ομάδα που θα μπορούσε να μην πληρώσει τόσο σκληρά μία… απερισκεψία της.

Θα μπορούσε επαναλαμβάνουμε, η ποινή να ήταν λιγότερο σκληρή για την Πάφο.

Ας το ξαναδούν οι ομάδες μαζί με τους αρμόδιους το συγκεκριμένο θέμα με τις εξοντωτικές ποινές ενόψει της νέας χρονιάς, γιατί όσοι ευνοήθηκαν από τη σημερινή οριστική απόφαση του Εφετείου, μπορεί κάποια άλλη στιγμή να βρεθούν αυτοί στη θέση που είναι σήμερα η Πάφος.

Όπως λεει και η παροιμία του θυμόσοφου λαού μας: «Γιορτή δική σου, παραμονή δική μου»…

Η ΚΟΠ οφείλει αν μη τι άλλο ενόψει της νέας χρονιάς, να κάτσει σε κάποια φάση στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους των ομάδων, για να συζητήσουν το θέμα των εξοντωτικών ποινών και όλοι μαζί να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν με το ίδιο (άδικο) καθεστώς ή αν θα υπάρξει αλλαγή/τροποποίηση των κανονισμών, για να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοιο… μπάχαλο και αλλοίωση βαθμολογίας/πρωταθλήματος, ειδικά όταν αποδεδειγμένα, δεν υπάρχει δόλος από την ομάδα που «παρανομεί».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top