Ενέργεια, Κυπριακό, ασφάλεια και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν Αναστασιάδης - Κόντε

Ενέργεια, Κυπριακό, ασφάλεια και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν Αναστασιάδης - Κόντε

Θέματα που άπτονται της Ενέργειας,  οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ασφάλειας και οι περιφερειακές εξελίξεις συζητήθηκαν κατά την απογευματινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη και του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 5ης Συνόδου Κορυφής των επτά νοτίων χωρών της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ιταλό Πρωθυπουργό συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Ενέργειας,  οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα Ασφάλειας και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.