ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιωργάλλας: «Υπέρ τάχιστης ψήφισης του Ν/σ για το Ταμείο Υδρογονανθράκων και εφαρμογής ΓεΣΥ»

Γιωργάλλας: «Υπέρ τάχιστης ψήφισης του Ν/σ για το Ταμείο Υδρογονανθράκων και εφαρμογής ΓεΣΥ»

Υπέρ της εισήγησης του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως το νομοσχέδιο για το Ταμείο Υδρογονανθράκων οδηγηθεί το συντομότερο στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση τάσσεται το Κίνημα Αλληλεγγύη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του οποίου, Μιχάλης Γιωργάλλας μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό, επανέλαβε και την προσήλωση της παράταξης ως προς την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Υδρογονάνθρακες, ΓεΣΥ, Δικαιοσύνη και Γενικό Σχέδιο Υγείας απασχόλησαν τη σύσκεψη της Πέμπτης 31ης Ιανουαρίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον βουλευτή της Αλληλεγγύης  να δηλώνει «ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα στόχο που το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρέπει να πετύχει προκειμένου να καταφέρουμε σε μερικά χρόνια να αναμορφώσουμε και να ανασχεδιάσουμε την πατρίδα μας».

Αναφορικά  με το Ταμείο Υδρογονανθράκων, ο κ. Γιωργάλλας είπε πως «η Αλληλεγγύη θεωρεί ότι η συζήτηση στη Βουλή έχει ολοκληρωθεί -  και ήταν μια εξαντλητική πορεία η συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου κατά τους προηγούμενους μήνες -  και ως εκ τούτου υιοθετούμε την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας το συντομότερο δυνατό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να οδηγηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής».

Πρόσθεσε ότι «το πνεύμα και το γράμμα αυτού του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία μηχανισμών ώστε τα έσοδα σημερινά ή μελλοντικά από τους υδρογονάνθρακες να διατεθούν με διαφάνεια προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κυπριακού λαού στο σύνολό του, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκυπρίων».

Σε σχέση με το Γενικό Σχέδιο Υγείας ο βουλευτής του Κινήματος «Αλληλεγγύη», επανέλαβε «την προσήλωσή μας στην εφαρμογή των νομοθεσιών που έχουν ψηφιστεί και μέσα στα χρονοδιαγράμματα που αυτές οι νομοθεσίες προβλέπουν».

 «Την ίδια ώρα έχουμε εκφράσει τη δική μας θέση ότι πρέπει κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ΓεΣΥ  να υπάρχει αυτή η ευελιξία ώστε να διορθώνονται όλες οι στρεβλώσεις, ελλείψεις και προβλήματα εκεί και όπου παρουσιάζονται», είπε ο κ. Γιωργάλλας.

Ανέφερε πως τη σύσκεψη απασχόλησαν και θέματα που άπτονται της δικαστικής εξουσίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώνει εν συντομία τους αρχηγούς ή εκπροσώπους κομμάτων «για το τι συζήτησε με τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην τελευταία τους συνάντηση», διαβεβαιώνοντάς τους «ότι είναι έτοιμος ο Κώδικας Δεοντολογίας που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες προς στις πολιτικές δυνάμεις».

Όπως είπε ο κ. Γιωργάλλας, «φαντάζομαι ότι αυτός ο Κώδικας Δεοντολογίας έχει ετοιμαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο και θα διέπει την πρακτική με την οποία διδάσκονται, συμπεριφέρονται ή αποφασίζουν οι δικαστές μέσα στις δικαστικές αίθουσες».

Πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα εμείς τονίζουμε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί και να ρυθμιστεί το θέμα εξαίρεσης δικαστή στην περίπτωση που υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων κατά τη διάρκεια της οποιασδήποτε δίκης».

Όπως είπε ο βουλευτής της Αλληλεγγύης, «για όλα αυτά τα ζητήματα και όλα τα θέματα τα οποία θα τεθούν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με νομοσχέδια στη Βουλή, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε περαιτέρω».

Μοναδικός μας στόχος, σημείωσε, «να μεταρρυθμίσουμε τον τομέα της δικαιοσύνης στο βαθμό που μπορεί η νομοθετική ή η εκτελεστική εξουσία να πράξει ώστε να μην πλήττεται η ανεξαρτησία και η ακεραιότητα του δικαστικού Σώματος».

Καταλήγοντας, ο Μιχάλης Γιωργάλλας, επί ότι για το Κίνημα Αλληλεγγύη βαρύνουσα σημασία έχει και όπως «όλα αυτά που είδαμε τις τελευταίες μέρες να διαδραματίζονται, να είναι συμβάντα και περιστατικά, τα οποία έχουμε αφήσει πίσω μας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top