ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: «Εκπτώσεις» η ΑΗΚ στο ρεύμα - Σχέδιο για εξόφληση λογαριασμών

ΚΥΠΡΟΣ: «Εκπτώσεις» η ΑΗΚ στο ρεύμα - Σχέδιο για εξόφληση λογαριασμών

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ αναμένεται να έχουν για τον μήνα Φεβρουάριο οι καταναλωτές.

Φθηνότερο κατά 8,08% για τις μετρήσεις που θα γίνουν τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τις μετρήσεις του Ιανουαρίου, αναμένεται να είναι το ρεύμα.

Συγκεκριμένα, ένας λογαριασμός οικιακού πελάτη με καταμέτρηση τον Φεβρουάριο 2019 θα είναι μειωμένος κατά 8,08% σε σχέση με αντίστοιχο λογαριασμό ένα μήνα προηγουμένως ή κατά 9,1% μειωμένος σε σχέση με δυο μήνες προηγουμένως.    

Αυτό προκύπτει λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς (που σημειώθηκε τους προηγούμενους μήνες που είναι η πρώτη ύλη για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια) και λόγω των τροποποιήσεων των συντελεστών της ρήτρας καυσίμων. 

Αν και η τιμή του πετρελαίου ξεκίνησε μια ανοδική πορεία εντούτοις λόγω του ότι η ΑΗΚ οφείλει να διατηρεί αποθέματα καυσίμου για τρεις μήνες και κατά τους προηγούμενους μήνες είχε προβεί σε αγορές καυσίμου που είχε χαμηλότερη τιμή σημειώνονται αυτές οι μειώσεις στα τιμολόγια της ΑΗΚ.

Εξόφληση λογαριασμών με ίσες μηνιαίες πληρωμές

Πλεονεκτήματα του Σχεδίου
• Εξομάλυνση των εποχιακών αυξομειώσεων του λογαριασμού

• Διευκόλυνση του μηνιαίου προγραμματισμού εξόδων

Κύρια χαρακτηριστικά του Σχεδίου
• Το σχέδιο καλύπτει όλους τους Οικιακούς Πελάτες

• Το σχέδιο λειτουργεί σε μηνιαία βάση και κάθε κύκλος καλύπτει 12 μήνες

• Στο τέλος κάθε 12μηνιαίου κύκλου το σχέδιο ανανεώνεται αυτόματα

• Η μηνιαία δόση καθορίζεται από την ΑΗΚ, αφού ληφθεί υπόψη το ιστορικό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο υποστατικό σας και η τρέχουσα τιμή καυσίμων

• Το ποσό της μηνιαίας δόσης αναθεωρείται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφού πρώτα γίνει καταμέτρηση της κατανάλωσης του υποστατικού, και το ποσό της δόσης αναπροσαρμόζεται, αν παραστεί ανάγκη, ώστε να μην εκκρεμεί μεγάλο χρεωστικό ή πιστωτικό υπόλοιπο με τη συμπλήρωση του 12μηνιαίου κύκλου

• Tο πραγματικό ποσό που τελικά θα χρεωθεί για το δωδεκάμηνο κύκλο ένας πελάτης που εντάσσεται στο σχέδιο, δεν θα είναι διαφορετικό από αυτό που θα χρεωνόταν αν δεν εντασσόταν σ’ αυτό. Η καταγραφή της κατανάλωσης και η σχετική χρέωση θα συνεχίσει να γίνεται όπως και πριν την ένταξη στο σχέδιο, σε διμηνιαία βάση. Στο τέλος του δωδεκάμηνου κύκλου θα γίνεται σύγκριση του ποσού που χρεώθηκε και του ποσού που έχει πληρωθεί μέσω των δόσεων. Το τελικό πληρωτέο ή επιστρεπτέο ποσό θα κατανέμεται στις επόμενες 12 δόσεις.

• Στο σπίτι σας θα συνεχίσουν να σας αποστέλλονται κάθε δύο μήνες οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος για ενημέρωση. Όσοι από εσάς επιλέξουν σαν τρόπο πληρωμής των μηνιαίων δόσεων άλλον από αυτόματη χρέωση ή μέσω μισθολογίου, θα λαμβάνουν επιπρόσθετα κάθε μήνα «Ειδοποίηση για πληρωμή Δόσης» την οποία θα πρέπει να προσκομίζουν για πληρωμή

• Οι δόσεις μπορούν να πληρώνονται:
- Με αυτόματη χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού (εντολές για αυτόματη χρέωση πρέπει να συμπληρώνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ)
- Στα ταμεία της ΑΗΚ, Τραπεζών και Συνεργατικών Ιδρυμάτων
- Με τραπεζική κάρτα μέσω της ιστοσελίδας της ΑΗΚ ή της ιστοσελίδας άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων
- Μέσω μισθολογίου (όπου υπάρχει η δυνατότητα)
• Προυπόθεση για ένταξη στο σχέδιο αποτελεί η συμπλήρωση αίτησης σε ένα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ ή εκτύπωση της μέσω της ιστοσελίδας της ΑΗΚ και αποστολή της σε ένα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ ταχυδρομικώς ή με φαξ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top