ΚΥΠΡΟΣ

Σκληρά μέτρα από τους «μεγάλους» αν περάσει η πρόταση για 16 ομάδες

Σκληρά μέτρα από τους «μεγάλους» αν περάσει η πρόταση για 16 ομάδες

Είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο απασχολεί τους ποδοσφαιρόφιλους του νησιού, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και παράλληλα απορούν για το αύριο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Πριν από μια εβδομάδα η ΚΟΠ έλαβε αίτημα από δέκα μέλη της για να συγκληθεί Έκτακτη Γενική Καταστατική Συνέλευση της ΚΟΠ και συνοδευόταν από το αίτημα των δέκα σωματείων για αύξηση των ομάδων από 12 σε 16.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κρίσιμη συνέλευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Πως αντιδρούν οι «μεγάλοι» σε αυτό το ενδεχόμενο; Τι απόφαση αναμένεται να παρθεί στη συνέλευση; Ποια φαίνεται να είναι η προτίμηση του προέδρου της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη; Τι θέλουν να αλλάξουν κάποιες ομάδες; Ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στη συνέχεια.

Οι «μεγάλοι» αντιδρούν στο ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ομάδες από 12 σε 16. Θεωρούν αυτό το μέτρο ως απαράδεκτο, αν και δεν έχουν όλες οι ομάδες τοποθετηθεί. Ανόρθωση και ΑΕΛ, δια στόματος Χαράλαμπου Μανώλη και Θεόδωρου Αντωνίου, έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για αυτό το ενδεχόμενο και μιλούν για πισωγύρισμα. Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ ζητούν να τους εξηγηθεί αυτό το σκεπτικό και θα πρέπει να γίνει μια ανάλυση του πλάνου, για να τοποθετηθούν δημόσια.

Η Ανόρθωση το προχωράει ένα βήμα παρακάτω, αφού με χθεσινή ανακοίνωση, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας, τονίζουν πως θα προχωρήσουν σε σκληρά μέτρα αν αυξηθούν οι ομάδες, μια ανακοίνωση που τονίζει πως θα υπάρχουν αντιδράσεις σε συνδυασμό με το Δ.Σ της ομάδας.

Στη συνέλευση φαίνεται πως όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα περάσει ή όχι το αίτημα των δέκα σωματείων. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε εδώ πως για να περάσει το αίτημα για αύξηση των ομάδων χρειάζονται 12 θετικές ψήφοι που απαιτούνται για τα 2/3.

Κάποιες ομάδες που είναι υπέρ της αύξησης των ομάδων, όπως για παράδειγμα Ερμής και Νέα Σαλαμίνα, κάνουν και δεύτερες σκέψεις. Αυτό που ζητούν περισσότερο είναι να μην μείνουν 12 οι ομάδες, κάτι που σημαίνει πως δεν θα έλεγαν όχι σε πρόταση για επαναφορά των 14 ομάδων.

Αυτή είναι και η προτίμηση του προέδρου της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, χωρίς να είμαστε απόλυτοι για αυτό. Φαίνεται ωστόσο πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, από τη μια διαφωνεί για αύξηση των ομάδων σε 16 και από την άλλη συζητά για αύξηση των ομάδων από 12 σε 14.

Οι απορίες που προκύπτουν πίσω από το αίτημα των 10 σωματείων για αύξηση των ομάδων σε 16 είναι πολλές. Όπως και τα σενάρια για το αν θα περάσει η πρόταση τους ή όχι. Ακούμε για σανίδα οικονομικής σωτηρίας, σε περίπτωση που αυξηθούν οι ομάδες. Τι θα γίνει όμως αν αντιδράσουν οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων και δεν πηγαίνουν στα εκτός έδρας παιχνίδια; Ακούμε από την άλλη πως αυτό το μέτρο (αύξηση των ομάδων) δεν βοηθά, δεν θα λυθούν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας από αυτό και δεν θα επαναφέρει την αξιοπιστία.

Μια άλλη παράμετρος είναι και το θέμα της μελέτης. Όπως σημείωσαν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, δεν τους έχει εξηγηθεί το μέτρο και ακόμη δεν έχει δοθεί μια μελέτη πάνω στο πλάνο για αύξηση των ομάδων. Περισσότερα πάνω στο όλο θέμα θα συζητηθούν στην αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ.

Στέλιος Δημοσθένους

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top