ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Ειδικός γιατρός ανοίγει κύκλο καταθέσεων- Αναμονή για Υπ. Υγείας

ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Ειδικός γιατρός ανοίγει κύκλο καταθέσεων- Αναμονή για Υπ. Υγείας

Ειδικό ιατρό, αναμένουν οι ερευνητές του ΤΑΕ Λεμεσού, μετά και την καταγγελία για ιατρική αμέλεια, που έγινε από την οικογένεια του 20μηνου βρέφους που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 27/1, στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Αρμόδια πηγή εξήγησε στο ThemaOnline ότι λόγω της φύσης των ερευνών, καθώς η καταγγελία που έγινε τα προηγούμενα 24ωρα αφορά ιατρική αμέλεια, το ΤΑΕ Λεμεσού ήρθε σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας.

Μέσα στις επόμενες μέρες, όπως μας λέχθηκε, αναμένεται να οριστεί ειδικός ιατρός ο οποίος θα βρίσκεται σε συνεργασία με τους ερευνητές της υπόθεσης.

Έτσι λοιπόν, μετά τον ορισμό του γιατρού, θα ξεκινήσει κύκλος καταθέσεων από άτομα που φαίνεται να εμπλέκει η καταγγελία.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, την περασμένη Πέμπτη (31/1), ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου βρέφους, μετέβη στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, όπου και προχώρησε σε καταγγελία.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ιδιότης Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, που ήταν παρόν στην νεκροτομή που διενεργήθηκε από την Ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, την Τετάρτη 30/1, στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από πνευμονία με σηψαιμία από γρίπη τύπου Α. Από πλευράς της η κ. Παπέττα σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ την ίδια μέρα, ανέφερε ότι λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Κρούει κώδωνα κινδύνου για τεστ γρίπης Α ο Ματσάκης- Επιβεβαιώθηκε το σενάριο- VIDEO

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο κ. Ματσάκης, μετά την νεκροτομή, κάλεσε τους γιατρούς να μην εμπιστεύονται το ταχύρυθμο τεστ για την γρίπη Α όταν αυτό βγει αρνητικό, αλλά να βασίζουν τη διάγνωση τους σε κλινικά δεδομένα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top