ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθημερινό πόλεμο λέει ότι δέχεται η ΠΣΕΜ

Καθημερινό πόλεμο λέει ότι δέχεται η ΠΣΕΜ

Καθημερινό πόλεμο με απειλές για επιβολή απουσιών στους μαθητές και επίκληση στο συναίσθημα των γονέων για δήθεν έλλειψη ασφάλειας, λέει ότι δέχεται η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) ενόψει της κινητοποίησης που διοργανώνει την Πέμπτη κατά της πρόθεσης επιβολής των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

 
«Αυτή την πρακτική ακολουθεί το Υπουργείο και επιβεβαιώνει αυτά που λέμε εδώ και καιρό για το ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις μας. Τονίζουμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κινητοποιήσεις του οργανωμένου μαθητικού κινήματος ήταν ειρηνικές και σε κόσμια πλαίσια», λέει η ΠΣΕΜ απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα και ξεσηκωμού σε όλους τους μαθητές.
 
Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 10:30, στην έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Η ΠΣΕΜ έδωσε διαδικαστικές λεπτομέρειες για την κινητοποίηση:
 
Λευκωσία: οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά την 3η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 4η-5η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έκτη και έβδομη περίοδο. Τα σχολεία Λύκειο Παλιομετόχου, Λύκειο Σολιάς, Λύκειο Ιδαλίου θα αναχωρήσουν μετά το πρώτο διάλειμμα.

Λεμεσός: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 2η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 3η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.

Λάρνακα: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 2η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 3η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.

Αμμόχωστος: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 2η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 3η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.

Πάφος: Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη 1η περίοδο, θα απουσιάσουν από την 2η-6η περίοδο και θα επιστρέψουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν την έβδομη περίοδο.
 
Τα ΚΜΣ θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ΠΣΕΜ, για να φροντίσουν τη μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία.
 
Τέλος, η ΠΣΕΜ ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των ΕΣΕΜ-ΠΣΕΜ εκεί και όπου διοργανώνονται, καθώς αυτές αποτελούν το συνδικαλιστικό όργανο όλων των μαθητών και έχουν κάθε δικαίωμα να καλούν σε εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις κλπ. για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των μαθητών.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top