Έγιναν... καπνός τα οκτώ Tornado GR4 που βρίσκονταν στην Κύπρο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έγιναν... καπνός τα οκτώ Tornado GR4 που βρίσκονταν στην Κύπρο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τίτλοι τέλους για τις επιχειρήσεις της RAF κατά των ισλαμιστών με το μαχητικό Tornado GR4.

Στις 31 Ιανουαρίου τα αεροσκάφη A601/066 και ZA542/035 απογειώθηκαν από τις Βάσεις Ακρωτηρίου στην Κύπρο και εξετέλεσαν την τελευταία τους αποστολή εναντίον στόχων ισλαμιστών στη Συρία και στο Ιράκ, σημαδεύοντας το τέλος της εμπλοκής αυτού του τύπου των μαχητικών στην επιχείρηση «Shader».

Η πρώτη αποστολή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σημειώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014, όταν δυο Tornado GR4 έκαναν ένοπλη αναγνωριστική αποστολή με άλλα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας πάνω από το Ιράκ.

Τα μαχητικά τύπου Tornado της RAF υποστηρίζονταν από ένα τάνκερ Voyager, που έφερε τρία Paveway IV LGBs (κατευθυνόμενες βόμβες μέσω λέιζερ) και μια βόμβα τύπου Litening III.

Από τότε και για τα επόμενα 4,5 χρόνια ακολούθησαν αεροπορικά κτυπήματα και άλλες αποστολές.

Οκτώ Tornado GR4 αναχώρησαν από το Ακρωτήρι την Δευτέρα (04/02). Τα πρώτα πέντε μαχητικά επέστρεψαν στην βάση τους στο Marham την ίδια ημέρα και τα υπόλοιπα τρία επανεντάχθηκαν στην ίδια μονάδα εντός της ημέρας (05/02).

Τα αεροσκάφη υποστηρίζονταν από το Voyager μέσω του οποίου ανεφοδιάζονταν για να φτάσουν στους τελικούς τους προορισμούς (βλ. φωτό κάτω).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Τις εξελίξεις γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, αλλά και το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE