ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Εντάσεις κατά την αντεξέταση Σιαμούτη - «Προσπαθείς να επηρεάσεις το δικαστήριο»

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Εντάσεις κατά την αντεξέταση Σιαμούτη - «Προσπαθείς να επηρεάσεις το δικαστήριο»

Σε έντονο ύφος τα είπαν ο Λοχίας Σάββας Σιαμούτης και ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, κατά την αντεξέταση του πρώτου από τον δεύτερο, μετά την μαρτυρία του και την παρουσίαση τεκμηρίων από την ημέρα του φονικού στον Στρόβολο.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Μετά την προσκόμιση τεκμηρίων ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας από τον λοχία του ΤΑΕ, Σάββα Σιαμούτη ο δικηγόρος του Τζιωνή προχωρώντας στην αντεξέταση αρχικά ασχολήθηκε με την κίτρινη τσάντα που παρουσιάστηκε την Τετάρτη (6/2) και το φονικό μαχαίρι στο οποίο όπως λέχθηκε και τις προηγούμενες φορές, υπήρχε τρύπα.

Ο κ. Σιαμούτης ανέφερε πως δεν είναι ειδικός για τα μαχαίρια, αλλά από τα μαθήματα που έκαναν στη ΜΑΔΔ έμαθε τον λόγο ύπαρξης της στο επιθετικό όργανο.  Ο κ. Αναστασίου ανάφερε πως λόγω του ότι η τρύπα στο μαχαίρι είναι σχετικά ψηλά στην λεπίδα, πρόκειται για σουβενίρ και αυτή υπάρχει για να μπορεί κάποιος να το κρεμάει.  Ο κ. Σιαμούτης, σε έντονο ύφος απάντησε: «Καλά, δεν σε ενοχλεί ότι μπορεί να φτάσει πιο εύκολα στα ζωτικά όργανα και σε ενοχλεί η τρύπα;». 

Όσον αφορά το tablet, το όποιο κατά την ημέρα του φόνου ο Τζιωνής το είχε στην κίτρινη τσάντα, ο δικηγόρος του ανέφερε το είχε μαζί του για να ακούει μουσική, ενώ ο κ. Σιαμούτης, σημείωσε προηγουμένως πως ,σε μαρτυρία της η Σάρα Σιάμς ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος το είχε μαζί του για να φωτογραφίσει τα θύματά του.

Αναφορά έγινε και σε καλώδια που είχε στην κίτρινη τσάντα ο Τζιωνής, ο κ. Αναστασίου ρώτησε τον μάρτυρα: «Τα πήρε μαζί του για να ακινητοποιήσει τα θύματα; Αυτό μου λέτε;» με τον κ. Σιαμούτη να απαντά ότι πιθανόν να ήθελε να δέσει τον 15χρονο γιο του ζεύγους, αλλά δεν μπορεί ο ίδιος να γνωρίζει με ακρίβεια.

Ο κ. Σιαμούτης, εξήγησε επίσης ότι στο σπίτι του άτυχου ζεύγους, υπήρχαν αισθητήρες φωτός και σύμφωνα με μαρτυρία της Σιαμς, αυτά αναβόσβηναν συνεχώς όταν ο Τζιωνής και ο Χατζηξενοφώντος περιφέρονταν στην αυλή της οικίας. Ο κ. Σιαμούτης είπε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, είδαν τον άτυχο Χατζηγεωργίου να κάθεται στο σαλόνι και να βλέπει τηλεόραση, ενώ βάσει τεκμηρίων (πιάτο, παντόφλες) αποδεικνύουν ότι ο δολοφονηθέντας, βρισκόταν σε εκείνο το σημείο του σπιτιού.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή, σε έντονο ύφος είπε στον κ. Σιαμούτη: «Aναφέρεσαι συνέχεια σε μαρτυρία, (εννοώντας την Σάρα), για να επηρεάσεις το δικαστήριο πριν καν αυτή καταθέσει, εάν καταθέσει» ενώ τον ρώτησε αν έχει διαβάσει ξανά τις καταθέσεις σήμερα πριν ο ίδιος μιλήσει, με τον κ. Σιαμούτη να απαντά καταφατικά και πως είναι καθήκον του να το πράττει.  Στο σημείο αυτό, έφερε ένσταση η Κατηγορούσα Αρχή και διερωτήθηκε που είναι το μεμπτό σε αυτό που έκανε ο κ. Σιαμούτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top