ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ψυχρός ο Τζιωνής μετά τον φόνο: ‘Εν όπως τα έργα’» - Αίμα στο κρεβάτι του 15χρονου γιου

 «Ψυχρός ο Τζιωνής μετά τον φόνο: ‘Εν όπως τα έργα’» - Αίμα στο κρεβάτι του 15χρονου γιου

Τη θέση του ότι ο Λοΐζος Τζιωνής διέπραξε τον φόνο του ζεύγους Χατζηγεωργίου και κατόπιν τούτου περιέγραφε το έγκλημα με ψυχραιμία, προέβαλε κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο Λοχίας Σάββας Σιαμούτης.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ο δικηγόρος του Τζιωνή, η θέση του οποίου είναι ότι δεν ήταν σκοπός να γίνουν οι φόνοι, ρώτησε τον κ. Σιαμούτη: «Αν ο κατηγορούμενος ήθελε να σκοτώσει, γιατί να μην πάει να κτυπήσει την πόρτα και να ξεκινήσει να κτυπά με το σπαθί σαμουράι;».

Ο κ. Σιαμούτης απάντησε: «Ο ίδιος είπε πως ούτε τους απείλησε, ούτε ρώτησε που είναι τα χρήματα και τους σκότωσε, ενώ πρώτα προσπάθησε να πνίξει με το μαξιλάρι την κα. Ντίνα».

Ωστόσο, ο κ.Αναστασιου ρώτησε αν φώναζε ή όχι η κα. Ντίνα, εννοώντας ότι γι’ αυτό έφτασε στο έγκλημα ο πελάτης του, με τον κ. Σιαμούτη να απαντά: «Και επειδή εφώναζε, έπρεπε να την σκοτώσει;»

Μάλιστα, ο κ. Σιαμούτης, είπε ότι βάσει μαρτυρίας της Σιαμς, ο Τζιωνής είπε στην ίδια για το θύμα ότι «εν έφκαλλεν φάουσαν η Ντινα».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Αναστασίου, θύμωσε γιατί πάλι ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην Σάρα.

 «Εν λαλεί την αλήθκεια η κατηγορουμένη, να τελειώνουμε τζιαί με τούτο» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Τζιωνή. 

Ο κ. Αναστασίου, σημείωσε: «Όταν θέλεις να κλέψεις ή να διαρρήξεις, δεν πας όταν είναι μέσα οι ένοικοι». Ωστόσο, ο κ. Σιαμουτης ανάφερε ότι οι κατηγορούμενοι ήξεραν πως είναι μέσα, γιατί τους είδαν από πριν.

Ο κ. Σιαμούτης προσπάθησε να καταρρίψει και το επιχείρημα του Αναστασίου ότι ο Τζιωνής είχε μαζί του ρούχα και εσώρουχα για να αλλάξει μετά τη διάρρηξη (σημ. οι διαρρήκτες έχουν ως τακτική να αλλάζουν ρούχα μετά το αδίκημα, προκειμένου να μην αναγνωρίζονται). Ο Σιαμούτης αντέταξε: «Από σώβρακα και κάλτσες δεν έχουμε κάνει ποτέ αναγνώριση». Ο Αναστασίου επέμεινε ότι ο πελάτης του είχε ρούχα μαζί του για να μην αναγνωριστεί μετά την διάρρηξη που θα διέπραττε.

Στην συνέχεια, ο κ. Σιαμούτης σημείωσε: «Αφού είδε πως δεν ήταν εκεί (στο σπίτι) το χρηματοκιβώτιο, ε, γιατί έμεινεν τότε στο σπίτι; Η ακινητοποίηση ήταν να τους μαχαιρώσει; Ε, ακινητοποίησεν τους...»!

Μετά, ο μάρτυρας ξεκίνησε έναν μονόλογο με τον οποίο θα αποδείκνυε ότι σκοπός των κατηγορουμένων δεν ήταν απλά η κλοπή αλλά ο φόνος. Σε κάποια στιγμή, ο δικηγόρος του Τζιωνή τον διέκοψε και αμέσως η κατηγορούσα αρχή έφερε ένσταση: «Θεωρώ απαράδεκτο το ότι διέκοψε την απάντηση αφού τον ρώτησε γιατί θεώρει πως ο Τζιωνης πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει. Γιατί τον διακόπτει; Επειδή δεν του αρέσει η απάντηση;».

Εκεί επέμβηκε το δικαστήριο και αναφέροντας ότι έχει δίκαιο η Κατηγορούσα Αρχή, είπε στον κ. Σιαμούτη να συνεχίσει.

«Θα έκλεβε ακόμα και τον σκύλο των θυμάτων για να τον δώσει στον Λευτέρη» είπε ο Σιαμούτης.  Είπε ακόμα ότι ο Τζιωνής μιλούσε με πολλή ψυχρότητα μετά τον φόνο. Όταν ρωτήθηκε ο Τζιωνης από άλλο κατηγορούμενο πως το έκαμε τζιαί εσκότωσε 2 αθώα πλάσματα, αυτός του είπε: «Εν πολλά εύκολο, εν όπως τα έργα».

Επιπλέον, ο κ. Σιαμούτης, σημείωσε ότι στο κρεβάτι του 15χρονου γιου των θυμάτων, εντοπίστηκε ίχνος αίματος το οποίο φαίνεται να έσταξε από γάντια. Τα γάντια αυτά, ήταν στα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στο σπίτι του παππού του Τζιωνή. Για τα εν λόγω γάντια, ο Λευτέρης Σολωμού και η Σάρα Σιάμς, είπαν ότι τα πήρε μαζί του την ημέρα του φόνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top