Έρχεται την Κυριακή στην Κύπρο η Ολγκίν - Πότε θα δει τον ΠτΔ
Τη Δευτέρα στις 11 πμ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.
«Αν όντως έχει γίνει πλαστογραφία τότε, αντιλαμβάνεστε, ότι προκύπτουν ποινικά αδικήματα και είναι θέμα που αφορά ευρύτερα την πολιτεία. Χρειάζεται λοιπόν η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης», είπε. Θεωρώ, πρόσθεσε, πως είναι υποχρέωση της Αστυνομίας και του Υπουργείου να εξιχνιάσουν πλήρως την υπόθεση.
Όμως, συνέχισε, «λόγω του ότι πρόκειται πράγματι για σοβαρή καταγγελία πολύ σωστά ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες όπως η καταγγελία αυτή διερευνηθεί από το ΤΑΕ Αρχηγείου, εκεί που ουσιαστικά διερευνώνται όλες οι πολύ σοβαρές υποθέσεις».
Άρα, σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «από εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ποιες είναι οι προθέσεις. Πρόθεση είναι να διερευνηθεί πλήρως και σε βάθος αυτή η καταγγελία που έχει γίνει ούτως ώστε να μην παραμένει οτιδήποτε το οποίο να είναι αμφισβητούμενο».
Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, ο χειρισμός της όλης υπόθεσης, σίγουρα είναι από πλευράς της Νομικής Υπηρεσίας, απ’ όπου και θα δοθούν οι οδηγίες για το τι θα γίνει περαιτέρω, είτε για πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης, είτε για την προώθηση της υπόθεσης σε οποιαδήποτε άλλα όργανα όπως είναι το δικαστήριο.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις