ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Στα 'μαχαίρια' επιχειρηματίες με αστυνομικό να κάνει τον… μπράβο! - «Ξέρω ούλλη τη μαφία της Λευκωσίας»

ΚΥΠΡΟΣ: Στα 'μαχαίρια' επιχειρηματίες με αστυνομικό να κάνει τον… μπράβο! - «Ξέρω ούλλη τη μαφία της Λευκωσίας»

Για 120 χιλιάδες ευρώ, απειλούσαν ότι θα του έβαζαν βόμβα ή θα τον σκότωναν ιδιοκτήτη εργοληπτικής εταιρείας στην Λεμεσό.

Της Γεωργίας Παππούτα

Ενώπιον δικαστηρίου τέθηκαν την Παρασκευή (8/2) οι τρεις ύποπτοι που καταγγέλθηκαν από ιδιοκτήτη εργοληπτικής εταιρείας στην Λεμεσό, ότι τον απειλούσαν για οικονομικές διαφορές που διατηρούσε με άλλον ιδιοκτήτη εργοληπτικής στην Λευκωσία. Πρόκειται για ιδιοκτήτη εργοληπτικής εταιρείας στην Λευκωσία, έναν αστυνομικό και ακόμα ένα πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που, στις 1 Φεβρουαρίου 2018 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού από τον παραπονούμενο, ότι το 2009 πρόσαψε συμφωνία με άλλη εργοληπτική εταιρεία, για ανέγερση δύο κτιρίων στην Λευκωσία, αξίας πέραν των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συμφωνία προϋπόθετε ότι μετά την ολοκλήρωση της ανέγερσης των κτιρίων, ο παραπονούμενος θα παραχωρούσε στον άλλο επιχειρηματία, δύο διαμερίσματα, ένα σε κάθε κτίριο, αξίας 391.00 ευρώ, ποσό το οποίο θα αφαιρείτο από το συνολικό κόστος κατασκευής.

Για την εν λόγω συμφωνία, ο επιχειρηματίας από την Λευκωσία, έδωσε προκαταβολή στον παραπονούμενο το ποσό των 23 χιλ. ευρώ. Στην συνέχεια ο επιχειρηματίας από την Λευκωσία, ακύρωσε την μια εκ των δύο αγορών.

Ωστόσο, λόγω του ότι τα κτίρια θα κτίζονταν με χρηματοδότηση της Λαϊκης Τράπεζας, η οποία έκλεισε, τα κατασκευαστικά έργα δεν ολοκληρώθηκαν και ο παραπονούμενος δεν κατάφερε να παραδώσει το διαμέρισμα στον επιχειρηματία.

Λόγω της πιο πάνω εξέλιξης, ο επιχειρηματίας από την Λευκωσία, άρχισε να πιέζει τον παραπονούμενο για να ακυρωθεί και η δεύτερη συμφωνία μεταξύ τους και να του επιστρέψει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε. Αλλά ο παραπονούμενος αδυνατούσε να πράξει ότι του ζητούσε ο επιχειρηματίας και γι’ αυτό και ο δεύτερος ξεκίνησε να γίνεται  επιθετικός.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο επιχειρηματίας από την Λευκωσία, στην τελευταία συνομιλία που είχε με τον παραπονούμενο, του είπε ότι αν δεν του πληρώσει τα χρήματα που του οφείλει, αυτός ξέρει όλη την μαφία της Λευκωσίας και θα στείλει άτομα να τον εισπράξουν, να του βάλουν βόμβα και να τον σκοτώσουν.

Στις 29/1 δύο άτομα μετέβησαν στα γραφεία του παραπονούμενου στην Λεμεσό και ζητούσαν 120 χιλ. ευρώ.

Από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτουν τα γραφεία, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αστυνομικό και ακόμα ένα πρόσωπο.

Στις 7/2 εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης  εναντίων των τριών προσώπων. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη στα γραφεία της εταιρείας του στην Λευκωσία. Ο Αστυνομικός, συνελήφθη στον Στρόβολο και κατά την σύλληψή του είπε ότι δεν έχει να πει τίποτα, ενώ ο τρίτος όταν συνελήφθη, δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση.

Το δικαστήριο, την Παρασκευή (8/2) ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 6ημερη προσωποκράτηση τους.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top