Αύξηση καταγράφηκε στο ΑΕΠ της Κύπρου

Αύξηση καταγράφηκε στο ΑΕΠ της Κύπρου

Το εποχικώς διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ (EA19) όσο και στην ΕΕ28 κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με μια σύντομη εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,3% στην ΕΕ28.

 

 Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,4% στην ΕΕ28 κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, μετά από + 1,6% και + 1,8% αντίστοιχα το τρίτο τρίμηνο. Για ολόκληρο το έτος 2018, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,8% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,9% στην ΕΕ28, βάσει εποχικών και ημερολογιακών τριμηνιαίων στοιχείων. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης για το 2017 ήταν + 2,4% τόσο για τη ζώνη του ευρώ όσο και για την ΕΕ28.

Στην Κύπρο το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1% κατά το 4ο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3,9% σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2017.

Στην Ελλάδα το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,0% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2018 και κατά 2,2% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία).

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

Έχω υποσχεθεί στον κυπριακό λαό ότι θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE