ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διάλεξη με θέμα τη Διαχείριση Υδάτων στην Γεωργία από το KES College και την Οικολογική Κίνηση Κύπρου

Διάλεξη με θέμα τη Διαχείριση Υδάτων στην Γεωργία από το KES College και την  Οικολογική Κίνηση Κύπρου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 στο νέο αμφιθέατρο του KES College, η διάλεξη με θέμα τη "Διαχείριση Υδάτων στη Γεωργία", που συνδιοργάνωσε το ΚES College στο πλαίσιο του Αξιολογημένου-Πιστοποιημένου Προγράμματος Σπουδών “Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων” μαζί με την Οικολογική Κίνηση Κύπρου, έχοντας την υποστήριξη μεταξύ άλλων και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα. Νατάσσα Ιωάννου παρουσιάζοντας τις δράσεις της Οικολογικής Κίνησης Κύπρου. Ακολούθησε ο Δρ. Δημήτριος Σαρρής εκ μέρους του KES College, ως υπεύθυνος των Αξιολογημένων – Πιστοποιημένων Προγραμμάτων Σπουδών Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων και Τεχνικός Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα οφέλη της βιολογικής παραγωγής για την ανθρώπινη υγεία.


Στην κύρια εισήγηση της εκδήλωσης η κα. Χριστίνα Χριστοδούλου, Γεωπόνος και Καθηγήτρια θεμάτων Βιολογικής Γεωργίας στο KES College, ανέπτυξε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος στον τομέα της διαχείρισης υδάτων. Ανέδειξε ποιες είναι οι ανάγκες για άρδευση στον γεωργικό τομέα που φτάνουν το 60% της συνολικής κατανάλωσης νερού στην Κύπρο. Τόνισε, ότι για να καταστεί το σύστημα διαχείρισης υδάτων της ελεύθερης Κύπρου βιώσιμο (σε συνθήκες μάλιστα κλιματικής αλλαγής με ακόμη λιγότερες βροχοπτώσεις και υψηλότερες θερμοκρασίες) αποτελεί μονόδρομο η χρησιμοποίηση ανακυκλωμένου νερού στην γεωργία, σε συνδυασμό με μεθόδους εξοικονόμησης νερού που περιλαμβάνουν την εδαφοκάλυψη, την υπόγεια άρδευση και τη χρήση νέων τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας. Επίσης, παρουσίασε αντίστοιχα παραδείγματα από πρόσφατη επίσκεψή της στο γειτονικό Ισραήλ για το πως η έρημος μπορεί να μετατραπεί μέσω του ανακυκλωμένου νερού σε γεωργική γη.


Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή του βουλευτή και Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών κου. Γιώργου Περδίκη, αναδείχτηκαν τα προβλήματα στην εφαρμογή των λύσεων της αφαλάτωσης και της ανακύκλωσης νερού στην Κύπρο, ενώ τονίστηκαν τα πλεονεκτήματα των μεθόδων της βιολογικής γεωργίας τόσο στην εξοικονόμηση νερού όσο και στο θέμα της αντιμετώπισης του κινδύνου της ερημοποίησης που απειλεί την Κύπρο.
Τέλος, επισημάνθηκε ότι το Αξιολογημένο-Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών «Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων» του ΚES College αποτελεί το μοναδικό Πρόγραμμα Σπουδών στην Κύπρο, το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο βιολογικό παραγωγό σε σχέση με τη φυτική αλλά και τη ζωική παραγωγή, με πολλές συνεργασίες που εξασφαλίζουν την επιτυχημένη ένταξη των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας και επιπλέον, με υποστήριξη των μελλοντικών επενδυτικών σχεδίων των αποφοίτων του.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Σπουδών “Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων” του KES College μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Δημήτρη Σαρρή στο τηλέφωνο 22875737 ή στην ιστοσελίδα https://www.kescollege.ac.cy/programmata-spoudon/sxoli-perivallontikon-spoudon/texnikos-paragogis-viologikon-proionton-diploma .

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top