ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ «μάχη» της φετινής σεζόν για Ανόρθωση και Ομόνοια, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα

Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ «μάχη» της φετινής σεζόν για Ανόρθωση και Ομόνοια, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα

Ανόρθωση και Ομόνοια, θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» το απόγευμα της Κυριακής (17/02, 16:00) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους.

Η «Μεγάλη Κυρία», η οποία ακόμα ταλαιπωρείται από την πολύκροτη υπόθεση Ουζόχο, θα προσπαθήσει να κάνει ξανά το καθήκον της, όπως έπραξε και την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, παίρνοντας ακόμη ένα τρίποντο για να ανέβει στους 36 βαθμούς και να βρεθεί στο +9 από την 7η Ομόνοια, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη θέση της στην πρώτη εξάδα ενόψει της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος, αφού ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν δικαιωθεί στην υπόθεση Ουζόχο και της αφαιρεθούν 9 βαθμοί στο χειρότερο σενάριο, θα είναι ισόβαθμη με την ομάδα της Λευκωσίας στους 27 πόντους, αλλά έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Και στην τελευταία αγωνιστική του Α΄ γύρου, η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει τον ουραγό Ερμή και η Ομόνοια την ΑΕΛ και θα χρειάζεται απλά νίκη επί των «φτεροπόδαρων», για να κλείσει θέση στα πλέι-οφ του Α΄ γκρουπ.

Επίσης, αν η ομάδα της Αμμοχώστου κερδίσει τη δικαστική διαμάχη με τον Απόλλωνα και νικήσει και το «τριφύλλι», τότε θα παραμείνει γερά στο κόλπο για έξοδο στην Ευρώπη και με αυτά τα δεδομένα, δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε περαιτέρω για το πόσο κρίσιμο είναι το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής.

Από την άλλη, τα πράγματα είναι… «απλά» και για την Ομόνοια, η οποία χωρίς να ασχολείται με το αν η Ανόρθωση κερδίσει ή χάσει την υπόθεση Ουζόχο, ξέρει πως αν νικήσει την Ανόρθωση και παράλληλα χάσει η Νέα Σαλαμίνα από την ΑΕΛ στο Τσίρειο, τότε θα την πιάσει στους 30 βαθμούς και θα ανέβει στην 6η θέση, λόγω του ότι υπερτερεί στην ισοβαθμία. Άρα, θα εξαρτάται από τα δικά της πόδια, η παρουσία της στην εξάδα ενόψει της 22ης αγωνιστικής…

Ο προπονητής της Ανόρθωσης, Γιούργκεν Στρέπελ, προετοίμασε την ομάδα του για μία ακόμη «μάχη», προσπαθώντας παράλληλα να αφήσει «εκτός αποδυτηρίων» τις… τραγελαφικές εξελίξεις στο πολύκροτο «σίριαλ» Ουζόχο, προκειμένου να μείνουν ανεπηρέαστοι οι παίκτες του και απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το Σάββατο (16/02) με απογευματινή προπόνηση και ο Ολλανδός τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για το ντέρμπι, έχοντας και ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Συγκεκριμένα, η αποστολή είναι 19μελης και αποτελείται από τους:

Δημητρίου, Στέμμερ, Στρούνα, Κοφί, Εγγλέζου, Πράνιτς, Ιωάννου, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Αρτυματά, Λεμέσιο, Μπουφ, Οικονομίδη, Ράγιος, Μικελτάντζε, Στεφανέλι, Λαβόρδε, Ντούρις και Κατσαράβα.

Ο Μπεσάτ ένιωσε ενοχλήσεις και ως εκ τούτου έμεινε εκτός αποστολής.

Από την άλλη, ο προπονητής της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου, δούλεψε εντατικά με τους παίκτες του σε θέματα τακτικής, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων και ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά, η καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, θα αποφέρει καρπούς στο πιο κρίσιμο ματς της φετινής σεζόν, σε μία έδρα όπου το «τριφύλλι» έχει πολύ καλή παράδοση.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το Σάββατο (16/02) με απογευματινή προπόνηση, με τον Ελλαδίτη τεχνικό να έχει μισή… ντουζίνα απουσίες.

Συγκεκριμένα, εκτός πλάνων είναι οι Χριστοφή, Εντρένα, Λόρα, Πρέτσε, Αντζαγκούν και Φώτη (U19), ενώ η αποστολή αποτελείται από τους:

Κωνσταντίνο Παναγή, Τόμας Μεχίας, Αλέξανδρο Αντωνίου, Κρίστιαν Μανρίκε, Μάρκο Μότα, Λουκά Βύντρα, Μίκαελ Γκαφούρ, Γιάννη Κούσουλο, Ραούλ Λοέ, Φάνο Κατελάρη, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, Μαρίνο Τζιωνή, Γιόρντι Γκόμεθ, Άλεξ Σοάρες, Κρις Μόντες, Δημήτρη Κολοβό, Χάρη Μαυρία, Σάσα Ζίβετς, Νταβίντ Ραμίρεζ και Ματ Ντάρμπισαϊαρ.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top