ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γερουσιαστής R. Wicker είπε ότι οι ΗΠΑ επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για επανένωση Κύπρου

Ο Γερουσιαστής R. Wicker είπε ότι οι ΗΠΑ επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για επανένωση Κύπρου

O Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Αμερικανός Γερουσιαστής Roger Wicker ζήτησε άμεση επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό και αναφέρθηκε στην πρόσφατη διήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τoν Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.


Aνακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτική Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), που πραγματοποιείται στα πλαίσια της 18ης Χειμερινής Συνάντησης της ΚΣ ΟΑΣΕ στη Βιέννη, ο επικεφαλής της αντιπροσωπίας των ΗΠΑ και εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣ ΟΑΣΕ, Γερουσιαστής Roger Wicker, αναφέρθηκε σε πρόσφατη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στην Κύπρο.

Ανέφερε δε ότι οι ΗΠΑ επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για επανένωση της Κύπρου, ενώ επεσήμανε και τη θλιβερή κατάσταση κατάρρευσης μνημείων εντός της νεκρής ζώνης. Είπε δε ότι αναμένουν επανέναρξη των συνομιλιών την ερχόμενη εβδομάδα μετά την συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣ ΟΑΣΕ, ευχαρίστησε τον Αμερικανό Γερουσιαστή για  την αναφορά του στο Κυπριακό και είπε ότι είναι επιθυμία και της δικής μας πλευράς η άμεση επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες.

Σημείωσε ότι πρέπει να τηρηθεί θετική και εποικοδομητική στάση, ενώ απηύθυνε έκκληση στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, εκπρόσωποι των οποίων παρευρίσκοντο στην αίθουσα και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση,  όπως συνεισφέρουν θετικά στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών και επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, για ένα κράτος, με μια και μόνη κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προς όφελος όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top